Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Αποφασιστικά στη δράση

Οι εργαζόμενοι του νομού προετοιμάζουν την αντίστασή τους στους αντεργατικούς σχεδιασμούς

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να εντείνουν την αγωνιστική δράση τους κατά της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ και των βιομηχάνων δηλώνουν οι εργαζόμενοι της Λάρισας. Καταγγέλλουν, δε, ότι οι πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης στοχεύουν στην πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, με πρόσχημα δήθεν την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ο καλύτερος συντονισμός της δράσης τους συζητήθηκε σε χτεσινή σύσκεψη εκπροσώπων σωματείων του νομού που συγκάλεσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Στη σύσκεψη επισημάνθηκε η αναγκαιότητα συσπείρωσης των εργαζομένων στο αγωνιστικό πρόγραμμα του ΠΑΜΕ, ώστε να μπει «φρένο» στην άγρια επίθεση που δέχονται τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματά τους.

Στα πλαίσια του προγράμματος των αγωνιστικών εκδηλώσεων κατά των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 10 Οκτώβρη, με ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο, ενώ αποφάσισε και νέα 24ωρη απεργία στα μέσα Νοέμβρη. Αύριο αντιπροσωπεία του ΕΚΛ θα λάβει μέρος στην πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ.

Την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στο ΕΚΛ σύσκεψη όλων των μαζικών φορέων της πόλης, για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης και την απόκρουση της εφαρμοζόμενης πολιτικής, ενώ στις 29 του μήνα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου θα συμμετάσχει στην πανευρωπαϊκή σύσκεψη συνδικαλιστών στη Γαλλία. Στις 21 Οκτώβρη το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και τα Σωματεία της δύναμής του θα δώσουν το «παρών» στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα.

Τη συμμετοχή του στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ αποφάσισε το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος Λάρισας, απαιτώντας την άμεση απόσυρση των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης και την αποχώρηση της ΓΣΕΕ από κάθε είδους στημένο «διάλογο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ