Παρασκευή 18 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΓΕΝΕΥΗ.-- Σε επίπεδα ρεκόρ έφτασε φέτος ο αριθμός των ανθρώπων που ξεσπιτώνονται μέσα στην ίδια τους τη χώρα είτε εξαιτίας του πολέμου, είτε εξαιτίας της ένοπλης «δραστηριότητας» των αρχών «ασφαλείας» και των παραστρατιωτικών οργανώσεων. Πάνω από 26.000.000 άνθρωποι εκτιμάται πως είναι οι εντός της πατρίδας τους εκτοπισμένοι, αναφέρει το Νορβηγικό Προσφυγικό Συμβούλιο στην τελευταία του έκθεση στη Γενεύη, θυμίζοντας ότι ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 3.700.000 σε σχέση με πέρσι. Σύμφωνα με την γγ της οργάνωσης, Ελίζαμπεθ Ρασμούσον, τα «πρωτεία» σ' αυτό το θλιβερό ρεκόρ κατέχουν η Κολομβία, το Ιράκ, το Σουδάν, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και η ΛΔ Κονγκό.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ.-- Βόμβα εξερράγη χτες μπροστά σε κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του «Σοσιαλιστικού Κόμματος» στη συνοικία Λα Πένια του Μπιλμπάο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά αστυνομικοί που είχαν σπεύσει στο σημείο μετά από προειδοποίηση της οργάνωσης των Βάσκων αυτονομιστών, ΕΤΑ.

ΠΟΡΤΟ ΡΟΤΟΝΤΟ.-- Ο Ιταλός νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι συναντήθηκε χτες με τον απερχόμενο Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Σαρδηνία. Προηγούμενα, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τις σχέσεις Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις αντιθέσεις και τις διαφορές με τη Δύση. Κοινή συνέντευξη Τύπου αναμένεται να παραχωρηθεί σήμερα.

ΡΩΜΗ.-- Την παραίτησή του από την προεδρία του «Δημοκρατικού Κόμματος» ανακοίνωσε ο απερχόμενος Ιταλός πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι, μετά την εκλογική ήττα της λεγόμενης «κεντροαριστεράς», αφήνοντας τη θέση σε «μια νέα ηγετική ομάδα, ικανή να κοιτάξει προς το μέλλον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ