Πέμπτη 24 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ - ΔΕΑΕ
Συμφώνησε ν' απαντήσει «σε όλα» η Τεχεράνη

Διογκώνονται οι επικρίσεις σε βάρος του Προέδρου Αχμαντινετζάντ, εντός Ιράν, για την οικονομική του πολιτική

ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΒΙΕΝΝΗ.--

Την επίτευξη «σημαντικότατης» συμφωνίας με την ιρανική ηγεσία ανακοίνωσε, χτες, η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΔΕΑΕ), σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Εκπρόσωπος της ΔΕΑΕ γνωστοποίησε ότι το Ιράν αποδέχτηκε να απαντήσει με αποδείξεις σε όλες τις απορίες και τα ερωτήματα που τίθενται από εκθέσεις δυτικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες υποστηρίζουν ότι από το 2003 και μετά «έγιναν στο Ιράν μυστικές στρατιωτικές μελέτες για τη μετατροπή συμβατικών όπλων σε πυρηνικά». Τη συμφωνία, όπως όλα δείχνουν, πέτυχε ο υποδιευθυντής της ΔΕΑΕ, Ολι Χαϊνόνεν, που επισκέφτηκε την Τεχεράνη στις αρχές της εβδομάδας.

Στο στόχαστρο ο Αχμαντινετζάντ

Στο μεταξύ, εντός Ιράν, πληθαίνουν και διογκώνονται οι επικρίσεις σε βάρος του Προέδρου Αχμαντινετζάντ για τις επιλογές στην οικονομική πολιτική. Μετά από τα καθημερινά δημοσιεύματα ακόμη και φιλικά προσκείμενων στο καθεστώς εφημερίδων ή πολιτικών προσωπικοτήτων, χτες, «σκληρός» εμφανίστηκε ο, μέχρι την Τρίτη, υπουργός Οικονομικών, Νταβούντ Ντάνες - Τζαφάρι, που βρέθηκε εκτός κυβέρνησης μετά από ανασχηματισμό.

Ο Ντάνες - Τζαφάρι, που απομακρύνθηκε εξαιτίας διαφωνιών, κατηγόρησε τον Πρόεδρο και τους συμβούλους του για «τραγική απειρία και παντελή έλλειψη συνολικού σχεδίου». Τόνισε ότι «ασχολήθηκε με περιφερειακά ζητήματα», με αποτέλεσμα ο πληθωρισμός να εκτοξευτεί στο 18% και οι τιμές των βασικών τροφίμων να έχουν υπερδιπλασιαστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ