Πέμπτη 24 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Υποκριτικές οι διακηρύξεις της ΕΕ

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Διαμάντως Μανωλάκου

Από πρόσφατη διαδήλωση στην Αίγυπτο ενάντια στη φτώχεια και την ακρίβεια

Associated Press

Από πρόσφατη διαδήλωση στην Αίγυπτο ενάντια στη φτώχεια και την ακρίβεια
Την υποκρισία των διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών σχετικά με τις διακηρύξεις τους για την αύξηση των τιμών των τροφίμων στην ΕΕ και τις αναπτυσσόμενες χώρες ανέδειξε με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, καταγγέλλοντας τους ιμπεριαλιστές και την καπιταλιστική βαρβαρότητα ως υπεύθυνους για την πείνα και την εξαθλίωση των λαών.

Στην παρέμβασή της, η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «όσο η εκμετάλλευση των εργαζομένων γίνεται πιο άγρια, τόσο μεγαλύτερος πλούτος θα συγκεντρώνεται στους λίγους. Αυτός είναι ο καπιταλισμός.

Οι εξεγέρσεις των πεινασμένων από την Αφρική ως τη Μ. Ανατολή και από τη Νοτιοανατολική Ασία ως τη Λατινική Αμερική έχουν ουσιαστικά ένα κυρίαρχο σύνθημα: ΠΕΙΝΑΜΕ.

Οι διαδηλώσεις πνίγονται στο αίμα. Στην Αίγυπτο, στη Σομαλία, στο Μπαγκλαντές, στην Ινδία κ.ά. υπάρχουν νεκροί, τραυματίες και εκατοντάδες συλληφθέντες. Στην Αϊτή, που είναι υπό την κατοχή ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, το κατασταλτικό έργο το ανέλαβαν οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ. Πυροβολήθηκαν ακόμη και παιδιά. ΝΤΡΟΠΗ!

Αλλά έτσι είναι ο ιμπεριαλισμός: κατοχή, υφαρπαγή, υποταγή. Η οργή που εκδηλώνεται δεν αφορά μόνο τις τιμές των τροφίμων και πετρελαίου, τα βιοκαύσιμα».

Οπως σημείωσε η Δ. Μανωλάκου, «είναι λαϊκή διαμαρτυρία για τη φτώχεια και εξαθλίωση που μεγαλώνει από την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Ανησυχούν οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και ενώσεις από τον ξεσηκωμό των πεινασμένων που καλούνται σε μέτρα που δε διαφέρουν πολύ, από αυτά που έχουν οδηγήσει στην πείνα και το θάνατο εκατομμύρια ανθρώπους.

Τα μέτρα σας είναι αποσπασματικά. Δεν καλύπτουν τις βασικές λαϊκές ανάγκες, γιατί τότε πρέπει να αφαιρεθεί ο πλούτος σας».

Καταλήγοντας τόνισε ότι «λύση υπάρχει. Είναι η έμπρακτη ανυπακοή και αντίσταση που θα οδηγήσει στην ανατροπή της ίδιας της εκμεταλλευτικής καπιταλιστικής βαρβαρότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ