Πέμπτη 24 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ
Τα «νέα» αποτελέσματα

ΧΑΡΑΡΕ.-- Μετά από ένα μήνα, η εκλογική επιτροπή της Ζιμπάμπουε δημοσιοποίησε τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών της 29ης Μάρτη από την επανακαταμέτρηση «αμφιλεγόμενων» ψήφων σε 23 εκλογικές περιφέρειες που «επιβεβαιώνουν» τη νίκη του κόμματος ZANU PF του Προέδρου Ρόμπερτ Μουγκάμπε στη δυτική περιοχή Γκορομόντζι και την επικράτηση του αντιπολιτευόμενου «Κινήματος Δημοκρατικής Αλλαγής» (MDC) στην περιοχή Ζάκα. Η σιγή ιχθύος γύρω από τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών παραμένει...

Ωστόσο, δε θα πρέπει να θεωρηθεί τυχαίο παράλληλο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Χέραλντ» που πρότεινε - για πρώτη φορά - τη συγκρότηση «κυβέρνησης εθνικής ενότητας» υπό την ηγεσία του Προέδρου Μουγκάμπε (στα πρότυπα συμφωνίας της Κένυας). Η συγκεκριμένη πρόταση διαφέρει σημαντικά από την προηγούμενη χειμαρρώδη αρθρογραφία περί χειραγώγησης ή και νόθευσης των εκλογικών αποτελεσμάτων από το αντιπολιτευόμενο «Κίνημα Δημοκρατικής Αλλαγής» του Μόργκαν Τσβανγκιράι.

Μέσα σ' όλα ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν δήλωσε πως θα ασκήσει πιέσεις διεθνώς, με στόχο την επιβολή εμπάργκο όπλων κατά της Ζιμπάμπουε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ