Παρασκευή 25 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τουριστικά...

Τις Κυκλάδες επέλεξε για τη μεγάλη βδομάδα ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Α. Σπηλιωτόπουλος. Προχτές στη Σαντορίνη, χτες στη Μύκονο, έτρεξε να υποσχεθεί λιμενικά έργα για την προσέλκυση των «σκαφάτων» τουριστών και να τονώσει το ηθικό των επιχειρηματιών.

Κατά την περιοδεία στα δυο νησιά, ο υπουργός αναφέρθηκε στην κάμψη που παρατηρείται στις παραδοσιακές αγορές της Ελλάδας και το απέδωσε στην αύξηση του ευρώ, που δεν επιτρέπει την προσφορά ανταγωνιστικών τιμών.

Αλλά έχει λύση και γι' αυτό η κυβέρνηση και ο υπουργός. Είπε ότι στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι να επανέλθει η Ελλάδα στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος «ανεξαρτήτως των οικονομικών και κοινωνικών φαινομένων που, συγκυριακά, προκύπτουν στο διεθνές στερέωμα».

Μόνο που με αυτή τη διαπίστωση, για τα συγκυριακά φαινόμενα, εμμέσως παραδέχτηκε ότι η «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού είναι μια «ευαίσθητη» και ευμετάβλητη οικονομική δραστηριότητα, στην οποία είναι επίφοβο να βασιστείς στο βαθμό που επιθυμεί η κυβέρνηση. «Ψιλά γράμματα» θα πει κανείς. Οι μεγάλοι επιχειρηματίες του τουρισμού που ευνοούνται συστηματικά από την κυβέρνηση θα μπορέσουν να διαφυλάξουν τα κέρδη τους ακόμη και σε δύσκολες εποχές. Οι υπόλοιποι είναι που θα την πληρώσουν, η «μικρή μαρίδα» του τουρισμού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ