Παρασκευή 25 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωσυνθήκη

Χρησιμοποιώντας σαν προκάλυμμα τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για διενέργεια «δημοψηφίσματος» για την Ευρωσυνθήκη, στο οποίο θα υποστηρίξει το «όχι» και ότι θα την καταψηφίσει στη Βουλή, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με δελτίο Τύπου ...ανακάλυψε ότι ο «Ρ» «διαστρέβλωσε» τις δηλώσεις του Αλ. Αλαβάνου και του Γ. Μπανιά σε συνέντευξη που έδωσαν για την Ευρωσυνθήκη την προηγούμενη Τρίτη.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αφού αρχικά προχωρούν σ' αυτή τη φανταστική διαπίστωση, ισχυρίζονται ότι ο «Ρ» στο ρεπορτάζ του σημειώνει πως ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εστίασε την ...κριτική του στην «απουσία των ...δημοκρατικών εγγυήσεων, όπως είναι η ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών, του ευρωπαϊκού και των εθνικών Κοινοβουλίων, στην υιοθέτηση της Ευρωσυνθήκης (...) ενδύοντας το αίτημα για δημοψήφισμα με κάμποσες αυταπάτες σχετικά με την ΕΕ, τη μήτρα δηλαδή που τη γέννησε, ακυρώνοντας έτσι τη δυναμική του», αλλά στη συνέχεια εντοπίζει «διαφωνία με την εκτίμηση που εξέφρασε ο Αλ. Αλαβάνος». Από πότε βέβαια ο πολιτικός σχολιασμός συγκεκριμένων τοποθετήσεων και θέσεων αποτελεί «διαστρέβλωση», μόνο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να το απαντήσουν!

Σχετικά με την τοποθέτηση του Γ. Μπανιά, ως προς το σκέλος της Συνθήκης που αφορά στην Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Αμυνας από το κείμενο της Συνθήκης, για την οποία, όπως υποστηρίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε «κορύφωση της παραποίησης», αφού, όπως ισχυρίζεται, «το ρεπορτάζ το παρουσιάζει σαν δική του γνώμη και παραλείπει ωστόσο να αναφέρει την αληθινή εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι ρυθμίσεις αυτές δίνουν τη δυνατότητα επέμβασης σε άλλες χώρες και μάλιστα χωρίς την απόφαση του ΟΗΕ», είναι εντελώς αναληθές. Ο «Ρ» πρόβαλε και μάλιστα μέσα σε εισαγωγικά τις δηλώσεις του Γ. Μπανιά, τονίζοντας ότι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ «προχώρησε σε απλή παράθεση των προβλέψεων της συνθήκης για μια σειρά ζητήματα, χωρίς κανενός είδους σχολιασμό». Δηλαδή, δεν εξέφρασε αντίρρηση. Πού έγκειται δηλαδή η «παραποίηση»; Δεν υπήρξε κανενός είδους σχόλιο από τον Γ. Μπανιά που ο «Ρ» να απέκρυψε ή να παραποίησε, όπως φαίνεται από τη γραπτή τους τοποθέτηση, εκτός αν θεωρούν ως ...παράβλεψη ότι ο «Ρ» δεν ανέφερε πως «οι ρυθμίσεις αυτές δίνουν τη δυνατότητα επέμβασης σε άλλες χώρες και μάλιστα χωρίς την απόφαση του ΟΗΕ». Εκτός αν θεωρούν ότι αν υπάρξει έγκριση του ΟΗΕ η ΕΕ μπορεί να επεμβαίνει και ο «Ρ» κακώς δεν προέταξε αυτή τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ... Ισως με τον ΟΗΕ να νομίζουν ότι καθαρίζουν σχετικά με τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της ΕΕ, αλλά πρέπει να θυμηθούν πως με απόφαση του ΟΗΕ βομβαρδιζόταν η Γιουγκοσλαβία.

Ας μην ανακαλύπτει λοιπόν «φαντάσματα» ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο «Ρ» δε διαστρεβλώνει θέσεις. Οι ίδιοι τις συγκαλύπτουν αναφέροντας γενικώς συνέπειες χωρίς να παίρνουν θέση ενάντια σ' αυτούς που συγκροτούν την ΕΕ, δηλαδή τα μονοπώλια. Αντίθετα, με βάση και μόνο τις πολιτικές θέσεις των κομμάτων, αντιπαρατίθενται στο επίπεδο της πολιτικής. Αυτοί είναι που φαρδιά - πλατιά έβαλαν την υπογραφή τους στον πρόγονό της, τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, τη «βίβλο» του ευρωενωσιακού κεφαλαίου. Η Ευρωσυνθήκη, που σήμερα «καταδικάζουν», έρχεται να επισπεύσει την απελευθέρωση της διακίνησης των υπηρεσιών στα πλαίσια της ΕΕ, όπως προβλέπουν οι «τέσσερις ελευθερίες», και να δηλώσει ρητά ότι «απαγορεύεται η παρεμπόδιση της κίνησης του κεφαλαίου», κάτι που γίνεται για πρώτη φορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ