Παρασκευή 25 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΤΕ
Συνεχίζονται τα παζάρια με τους Γερμανούς

Συνεχίζονται τα παζάρια ανάμεσα στην κυβέρνηση και το γερμανικό μονοπώλιο της «Deutshe Telekom» (DT) σχετικά με την πώληση του ΟΤΕ. Σε αυτή τη φάση η συζήτηση γύρω από τους όρους της συμφωνίας γίνεται από τις τράπεζες - συμβούλους (UBS, Credit Suisse και Eurobank) που έχει προσλάβει η κυβέρνηση, οι οποίοι προγραμματίζεται να έχουν νέα συνάντηση με στελέχη της γερμανικής εταιρείας την ερχόμενη Τρίτη. Εφόσον κριθεί ότι τα όποια διαδικαστικά ζητήματα δεν μπορούν να διευθετηθούν σε αυτό το επίπεδο θα υπάρξει και νέα συνάντηση ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών και Μεταφορών με τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας.

H θέση της κυβέρνησης για στρατηγική συνεργασία με το γερμανικό μονοπώλιο στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών είναι δεδομένη. Το παζάρι έχει επίκεντρο το νέο διοικητικό σχήμα και τις αρμοδιότητες που θα έχει η κάθε πλευρά, αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΤΕ. Στο τραπέζι βρίσκεται ακόμη το τίμημα που θα εισπράξει το Δημόσιο. Η κυβέρνηση της ΝΔ θα επιθυμούσε να εισπράξει κάτι παραπάνω από την τιμή ανά μετοχή στην οποία συμφώνησε με την DT o επιχειρηματικός όμιλος της «Marfin».

Η μεταβίβαση του πακέτου (20%) από τη «Marfin» στην DT έχει καταληκτική ημερομηνία για τις 7 Μάη. Μέχρι τότε, με βάση τον προγραμματισμό τους, η κυβέρνηση σκοπεύει να καταλήξει και αυτή σε συμφωνία με τους Γερμανούς, υλοποιώντας τη νέα κρατικομονωλιακή ρύθμιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ