Παρασκευή 2 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Μνημόνιο για την εξαγορά του εργοστασίου της σερβικής αυτοκινητοβιομηχανίας «Ζάσταβα» στο Κραγκούγεβατς της Σερβίας από τη «Fiat» υπέγραψαν προχτές στο Βελιγράδι ο Σέρβος υπουργός Οικονομίας, Μλάτζαν Ντίνκιτς, και ο αντιπρόεδρος της «Fiat», Αλφρέντο Αλταβίλα. Η συμφωνία προβλέπει επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ με σκοπό την παραγωγή 200.000 αυτοκινήτων ετησίως.

ΧΑΓΗ.-- Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία θα εφεσιβάλει την πρωτόδικη απόφαση απαλλαγής του πρώην πρωθυπουργού των Κοσσοβάρων Αλβανών, Ραμούς Χαραντινάι, από τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

ΡΩΜΗ.-- Την επιθυμία του να οπλίσει τους δημοτικούς αστυνομικούς εξέφρασε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Ρώμης, Τζιάνι Αλεμάνο, μέλος του κόμματος της «Εθνικής Συμμαχίας» που συμμετέχει στο λεγόμενο κεντροδεξιό συνασπισμό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Υποστήριξε επίσης ότι θα ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να ξεκινήσουν τη διαδικασία εκδίωξης και απομάκρυνσης των αλλοδαπών... που έχουν διαπράξει αδικήματα.

ΚΑΪΡΟ.-- Αύξηση κατά 30% στο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων ανακοίνωσε, χτες, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος προκειμένου να «ανταποκριθούν» στον τριπλασιασμό των τιμών των βασικών τροφίμων και του ψωμιού. Η ανακοίνωση γίνεται ενώ έχει προαναγγελθεί νέος γύρος απεργιακών κινητοποιήσεων, για την επόμενη εβδομάδα, από όλους τους εργασιακούς κλάδους.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Αλλον ένα γύρο επαφών έχει με εκπροσώπους της φιλοαμερικανικής κυβερνητικής συμμαχίας και της αντιπολίτευσης ο ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα, με στόχο τον υπερσκελισμό του αδιεξόδου για την ανάδειξη προέδρου.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Ενας ακόμη «εξαφανισμένος» μάρτυρας στις πολλές υποθέσεις όπου δικάζονται κρατικοί λειτουργοί για εγκλήματα που διέπραξαν στη διάρκεια της χούντας. Η τύχη του 49χρονου Χουάν Εβαρίστο Πουθόντ αγνοείται και η εξαφάνισή του έρχεται να προστεθεί σε εκείνη του Χόρχε Χούλιο Λόπες - ενός από τους πιο σημαντικούς μάρτυρες στη δίκη του Μιγκέλ Ετσεκολάτς, ανώτατου αξιωματούχου της αστυνομίας στη διάρκεια της δικτατορίας - το Σεπτέμβρη του 2006.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ