Τετάρτη 7 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τους ισραηλινούς εορτασμούς

Ενταση και ανταλλαγή πυρών κατά την ανάπτυξη Παλαιστινίων αστυνομικών στην Καμπάτιγια, στη βόρεια Δυτική Οχθη

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας άρχισαν, χτες, στο Ισραήλ οι εορτασμοί για την 60ή επέτειο ίδρυσής του που θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Μάη και στις οποίες θα συμμετάσχουν και ηγέτες από όλο τον κόσμο. Οι εορτασμοί επισκιάζονται από τις συνεχιζόμενες δικαστικές έρευνες για μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς, στο οποίο εμπλέκεται και ο πρωθυπουργός Ολμέρτ από τις ημέρες που διατελούσε δήμαρχος της Ιερουσαλήμ. Μάλιστα, χτες, αρκετές ισραηλινές εφημερίδες άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο, ο Ολμέρτ να αναγκαστεί να παραιτηθεί, προκαλώντας πολιτική αστάθεια.

Στο μεταξύ, στη βόρεια Δυτική Οχθη, συνεχίζεται η ανάπτυξη των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας. Μετά την περιοχή της Νάμπλους, όπου Παλαιστίνιοι αστυνομικοί έκαναν την εμφάνισή τους πριν μερικούς μήνες, σειρά έχει η περιοχή της Τζενίν. Χτες, στην Καμπάτιγια σημειώθηκαν ανταλλαγές πυρών με ντόπιους ενόπλους, για αρκετή ώρα, που τελικά τραυμάτισαν σοβαρά έναν διερχόμενο φοιτητή και δύο περαστικούς. Στην πόλη, δύναμη έχει η «Τζιχάντ», αλλά οι τοπικές αρχές παραδέχονται ότι πολλοί από τους ενόπλους είναι μέλη συμμοριών του κοινού ποινικού δικαίου.

Τέλος, στο Ισραήλ αναμένεται σήμερα ο επικεφαλής των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών Ομάρ Σουλεϊμάν, για έναν νέο γύρο επαφών με στόχο μια εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ - «Χαμάς». Μέχρι στιγμής, πάντως, η κατάσταση παραμένει τεταμένη. Ενας μαχητής της «Χαμάς» σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή «ακριβείας» στη βόρεια Γάζα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ