Κυριακή 25 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
Το χαιρετιστήριο μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ

«Σας μεταφέρουμε τους θερμούς συντροφικούς χαιρετισμούς της ΚΕ του ΚΚΕ και όλων των Ελλήνων κομμουνιστών», είπε μιλώντας στο Συνέδριο ο Δ. Κουτσούμπας. «Είναι ξεχωριστή τιμή να βρισκόμαστε στη χώρα που στα χρόνια του σοσιαλισμού έδωσε καταφύγιο και φιλοξένησε χιλιάδες μαχητές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Τιμάμε τα 60 χρόνια από τη νίκη της Επανάστασης του Φλεβάρη. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργάτες, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία που πλήττονται σκληρά από την καπιταλιστική παλινόρθωση. Εκφράζουμε ιδιαίτερα την αμέριστη υποστήριξή μας στην ΚΝ Τσεχίας και καταδικάζουμε κατηγορηματικά τον αντικομμουνιστικό αντιδημοκρατικό κατήφορο της τσέχικης κυβέρνησης. Απαιτούμε την άμεση άρση όλων των αντικομμουνιστικών απαγορεύσεων και διατάξεων. Εκτιμούμε ιδιαίτερα και είμαστε αλληλέγγυοι με τους αγώνες σας ενάντια στο ΝΑΤΟ και την εγκατάσταση της "αντιπυραυλικής ασπίδας" των ΗΠΑ.

Στην Ελλάδα σημειώνονται σημαντικοί εργατικοί αγώνες, με πρωταγωνιστικό ρόλο των κομμουνιστών, ενώ σημάδια κρίσης εμφανίζονται στο πολιτικό σύστημα. Το ΚΚΕ προβάλλει την πολιτική του πρόταση για τη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου και τη διεκδίκηση της λαϊκής εξουσίας. Την ανάγκη αγώνα δηλαδή για αντικατάσταση της τάξης που βρίσκεται στην εξουσία και όχι απλά μια εναλλαγή στην κυβέρνηση.

Την περίοδο που διανύουμε οξύνονται οι ανταγωνισμοί ΗΠΑ - ΕΕ - Ρωσίας. Παράλληλα σε όλη την Ευρώπη σημειώνονται ελπιδοφόροι ισχυροί ταξικοί αγώνες. Δυναμώνει η λαϊκή αμφισβήτηση προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η αντίθεση στη Συνθήκη της Λισαβόνας, ενώ σε πλήρη χρεοκοπία οδηγούνται τα κεντροαριστερά σχήματα, η εγκατάλειψη των κομμουνιστικών παραδόσεων και αρχών, η οπορτουνιστική μετάλλαξη κομμάτων.

Σε αυτές τις συνθήκες η ισχυροποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογικής και πολιτικής ταυτότητας, η ανάπτυξη της συνεργασίας και του συντονισμού των ΚΚ, με σεβασμό στην αυτοτέλεια του κάθε κόμματος, αναδείχνονται σε κρίσιμους παράγοντες.

Για αυτό και το νέο κύμα αντικομμουνισμού στην ΕΕ δεν είναι τυχαίο. Αποτελεί συστατικό στοιχείο της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, της άγριας επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων. Συνοδεύεται από μια έντονη ιδεολογική - πολιτική επίθεση ενάντια στην κομμουνιστική ταυτότητα και τη στήριξη οπορτουνιστικών και λικβινταριστικών ρευμάτων που ευθυγραμμίζονται με την αντικομμουνιστική εκστρατεία - ιδιαίτερα δυνάμεις του λεγόμενου "Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς".

Η γνώμη μας είναι ότι σήμερα μεγαλώνει η ανάγκη συντονισμένης προβολής, και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μιας αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης, σε αντίθεση με τα συμφέροντα των μονοπωλίων και ανοιχτό ορίζοντα στη σοσιαλιστική προοπτική. Μια σημαντική ευκαιρία, που δεν πρέπει να χαθεί, αποτελούν οι Ευρωεκλογές του 2009».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντικομμουνιστικό παραλήρημα προηγούμενων δεκαετιών (2016-10-25 00:00:00.0)
Καταδικάζει την απόφαση απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας (2015-12-19 00:00:00.0)
Ενάντια στον αντικομμουνισμό, στην απαγόρευση των ΚΚ και των συμβόλων τους (2014-03-22 00:00:00.0)
Στο βάθος του μνημονίου ελλοχεύει ο φασισμός (2006-01-11 00:00:00.0)
Μισαλλόδοξο κείμενο που αποπνέει ιστορικό αναλφαβητισμό (2006-01-10 00:00:00.0)
Να συμβάλλουμε στην κοινή σοσιαλιστική προοπτική (2006-01-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ