Τρίτη 27 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με δικά τους λόγια...

Πριν από λίγες μέρες ο Α. Τσίπρας πήγε στον πάγκο που πουλούσε το βιβλίο της κ. Ρεπούση για την ιστορία και φωτογραφήθηκε με το βιβλίο στέλνοντας μήνυμα έγκρισης και υποστήριξης. Χτες η κ. Ρεπούση του ομίλου «Αριστερά Σήμερα» (πλατφόρμα του ΣΥΝ) ανταπέδωσε, παρουσιάζοντας την επίσημη θέση των πανεπιστημιακών του ΣΥΝ απέναντι στις κινητοποιήσεις όσων αντιδρούν στο νέο νόμο - πλαίσιο. Γράφει σε άρθρο της στα ΝΕΑ: «Η ανώτατη εκπαίδευση βρίσκεται ενώπιον μιας πρωτόγνωρης επίθεσης (...) απροκάλυπτης βίας (...) αυτό που συμβαίνει προσβάλλει τα δημοκρατικά ήθη (...) αυτό που διακυβεύεται έχει να κάνει με το ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο και στη βάση ποιων κανόνων. Είναι με αυτήν την έννοια θέμα λειτουργίας του πολιτεύματος και υπεράσπισης θεμελιακών δημοκρατικών αξιών».

Μία μέρα πριν ο γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΝ Δ. Τζανακόπουλος γράφει στην «ΑΥΓΗ» για διάφορους που «θέλουν να παρουσιάσουν τον Συνασπισμό και τη νεολαία του χωρισμένους δήθεν στα δύο, αλλά και τα σχόλια περί "ιδεολογικού αχταρμά" στις τάξεις μας». «Η απάντηση σε όλα αυτά δίνεται από τους φοιτητές και τους πανεπιστημιακούς του Συνασπισμού που καθημερινά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα (...) αυτή τη στιγμή να συγκροτήσουμε αγωνιστικά πλαίσια (...) με στόχο την κατακόρυφη άνοδο του αριθμού των υπό κατάληψη σχολών», γράφει ο ίδιος.

Για να τον συμπληρώσει η κ. Ρεπούση: «Η ρητορική της καθολικής απόρριψης του νόμου στερεί την πανεπιστημιακή κοινότητα από τον διάλογο (...) για να υπάρξει ουσιαστική μεταρρύθμιση (...) οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι τα επεισόδια που παρακολουθούμε (...) γίνονται για να συνεχίσουν οι μειοψηφίες να έχουν τον έλεγχο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκπαιδεύοντας μισθοφόρους (2007-02-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ