Τρίτη 27 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρειάζεται ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΙΝΗΜΑ σε ρότα ρήξης και ανατροπής

Σε μεγάλη συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης μίλησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στο πλαίσιο της νέας πορείας του Κόμματος στο λαό

  • Τα οράματα της ΝΔ και των ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ για την ΕΕ δεν είναι του λαού, είναι των μονοπωλίων. H ΝΔ είναι εχθρική κυβέρνηση για τα λαϊκά συμφέροντα. Η καπιταλιστική εργοδοσία, τα μονοπώλια, είναι ο μεγάλος εχθρός του λαού. Σήμερα χρειάζεται ολομέτωπη αντεπίθεση, κίνημα πολιτικοποιημένο, που εδράζεται στη συμμαχία εργατών - αγροτών - αυτοαπασχολουμένων, που αμφισβητεί το ίδιο το πολιτικό σύστημα και τους υπηρέτες του, με άμεσους στόχους πάλης, που κατευθύνεται όμως στη ρήξη και την ανατροπή, στη λαϊκή εξουσία, για τη λαϊκή οικονομία.
  • Καλούμε τις ριζοσπαστικές δυνάμεις της κοινωνίας στην προσπάθεια οικοδόμησης αυτής της συμμαχίας. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε εκείνους που έδειξαν εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ με βάση τις διακηρύξεις του της 3ης Σεπτέμβρη, που πίστεψαν ότι θα υλοποιήσει τις υποσχέσεις του, που άρχιζαν από την κατάργηση της ιδιωτικής Παιδείας και έφθαναν μέχρι το δημοψήφισμα για την ΕΟΚ και το διώξιμο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων. Στους αριστερούς που δε θέλουν να χρησιμοποιηθούν για τις συναινετικές κυβερνήσεις συνεργασίας, να γίνουν στήριγμα στην αναπαλαίωση του φθαρμένου πολιτικού συστήματος.

ΣΕΛ.  7   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ