Πέμπτη 29 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΑΡΓΟΣ ΑΕ: Την απόλυση του εργαζόμενου Αθαν. Μπρατσολιά από την ΑΡΓΟΣ ΑΕ καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών. Η Ενωση έχει ήδη κηρύξει προειδοποιητική 4ωρη στάση εργασίας (από τα μεσάνυχτα έως τις 4 το πρωί) στο τμήμα του απολυμένου την Παρασκευή 30 Μάη. Η απόλυση, σημειώνει η Ενωση, είναι «μια προσπάθεια τρομοκράτησης που επιχειρείται από την εταιρεία, η οποία θορυβήθηκε ιδιαίτερα από την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις του τελευταίου χρόνου».

ΟΛΠ - ΟΛΘ ΑΕ: Κάτω από το βάρος των εξελίξεων και τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων στα λιμάνια, που εκφράζονται με την καθολική τους συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις, χτες, η διοίκηση της ΟΜΥΛΕ αποφάσισε να συνεχιστεί και ολόκληρο τον Ιούνη η αποχή από την υπερωρία και τη δουλειά τα Σαββατοκύριακα, ενάντια στην παραχώρηση των ΣΕΜΠΟ των ΟΛΠ και ΟΛΘ. Παράλληλα, αποφασίστηκε να κηρυχτούν απεργιακές κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας, οι ημερομηνίες των οποίων θα καθοριστούν αργότερα.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Την απόφασή τους να βρεθούν ξανά στο Μέγαρο Μαξίμου, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους, όπως έκαναν πριν από λίγες μέρες με τη δυναμική κινητοποίηση και πορεία τους, δηλώνουν οι συνταξιούχοι ΙΚΑ του Πειραιά και η Ενωσή τους, με επιστολή προς τον πρωθυπουργό. Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία κινητοποίηση (23 Μάη) των συνταξιούχων ο ιδιαίτερος του πρωθυπουργού Γ. Αγγέλου είχε δεσμευτεί ότι θα ορίσει άμεσα συνάντηση του πρωθυπουργού με τους συνταξιούχους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ