Τρίτη 3 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Λάδι στη φωτιά της ακρίβειας

Ο κόσμος βασανίζεται από την ακρίβεια και τα στελέχη της κυβέρνησης αντιμετωπίζουν το πρόβλημα ως ευκαιρία προβολής τόσο των ίδιων όσο και της πολιτικής που θρέφει την ακρίβεια. Συζητήσεις επί συζητήσεων, μέτρα, συναντήσεις με παράγοντες της αγοράς, «κορόνες», «δεσμεύσεις», «διαβεβαιώσεις» και μπόλικη υποκρισία, που προκαλούν το κοινό αίσθημα, είναι το αποτέλεσμα.

Μόλις χτες επανήλθε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Τ. Αθανασόπουλος στο θέμα των τιμολογίων, απαιτώντας την ανατίμησή τους όχι μόνο στο όνομα της οικονομικής ευμάρειας της επιχείρησης που διοικεί, αλλά και στο όνομα της αγοράς! Ζήτησε τα τιμολόγια να ανατιμηθούν με πολλαπλά κριτήρια, όπως την αύξηση των τιμών των καυσίμων, αλλά και την παροχή κινήτρων στην αγορά για πραγματοποίηση επενδύσεων. Δουλεύει δηλαδή και για το καλό των ...ανταγωνιστών της επιχείρησης.

Αυτή ακριβώς η παρέμβαση αναδεικνύει και την κυβερνητική υποκρισία, καθώς οι άνθρωποί της ρίχνουν λάδι στη φωτιά της ακρίβειας, ενώ υποτίθεται ότι η κυβέρνηση θα ξεκινούσε από εκεί που μπορεί, από τους οργανισμούς που ελέγχει, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Αυτό το ξεσκέπασμα ο λαός το λέει και αλλιώς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ