Παρασκευή 6 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΙΕΘΝΗ
Ενας αντάρτης στις εγκαταστάσεις του «Ριζοσπάστη»

Ο Κουβανός σύντροφος παραλαμβάνει το λεύκωμα με τα παράνομα φύλλα του «Ρ»
Ο Κουβανός σύντροφος παραλαμβάνει το λεύκωμα με τα παράνομα φύλλα του «Ρ»
Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε χτες το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του «Ριζοσπάστη» τον Κουβανό Ουλίσες Εστράδα, δημοσιογράφο και συγγραφέα, ο οποίος έχει «υπηρετήσει» την κουβανέζικη Επανάσταση συμμετέχοντας στον αντιδικτατορικό αγώνα, στο αντάρτικο, σε διεθνιστικές αποστολές και στις υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας. Στην Ελλάδα βρίσκεται για την παρουσίαση του βιβλίου του «Τάνια, η αντάρτισσα», που ήταν σύντροφός του στον αγώνα και τη ζωή. Παρουσίαση που πραγματοποιείται σήμερα.

Καλωσορίζοντας τον Ουλ. Εστράδα εκ μέρους των εργαζομένων στην εφημερίδα, ο Παύλος Αλέπης εξέφρασε τη χαρά που νιώθουμε κάθε φορά που υποδεχόμαστε κάποιον από το Νησί της Επανάστασης, γιατί μας φέρνει στο μυαλό ιδανικά που όλους μας έχουν εμπνεύσει, μας φέρνει στο μυαλό την επανάσταση.

Ο Ουλ. Εστράδα, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν με σθένος οι Κουβανοί μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ και τις υπόλοιπες χώρες. Εξήγησε ότι ο κουβανικός λαός στάθηκε «παλικαρίσια» μπροστά στις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις, στο βάρβαρο αποκλεισμό και τις τρομοκρατικές ενέργειες, και βγαίνει νικητής πετυχαίνοντας ανάπτυξη της χώρας. Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, αυτές της «ειδικής περιόδου», «αυτό που δεν έλειψε ποτέ ήταν το νοσοκομείο, το σχολείο, η φροντίδα στο λαό», επισήμανε.

Οι εργαζόμενοι στον «Ρ» με μεγάλο ενδιαφέρον έκαναν ερωτήσεις για την Κούβα και το λαό της. Στο τέλος της εκδήλωσης χαρίστηκαν στον Ουλ. Εστράδα 2 DVD για τη δράση του ΔΣΕ και λεύκωμα με φύλλα του «Ριζοσπάστη» από την παρανομία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ