Παρασκευή 6 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Προετοιμασίες για την αλλαγή φρουράς

ΠΡΙΣΤΙΝΑ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Η κατάσταση στο Κόσσοβο «θα αλλάξει δραματικά» μετά τις 15 Ιουνίου, ημερομηνία που θα τεθεί σε ισχύ το νέο «Σύνταγμα», δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος της πολιτικής διοίκησης του ΟΗΕ στην περιοχή, της UNMIK, Αλεξάντερ Ιβάνκο, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες των αλλαγών που αναμένονται.

Ο Ιβάνκο τόνισε πως μόλις η UNMIK λάβει οδηγίες από τα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τις λεπτομέρειες της μελλοντικής παρουσίας των Ηνωμένων Εθνών στο Κόσσοβο και επανέλαβε ότι η UNMIK στηρίζει πλήρως τους θεσμούς του προτεκτοράτου από κάθε πλευρά...

Από την πλευρά του, ο Χαβιέρ Σολάνα, επικεφαλής της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ, δήλωσε ότι η απόφαση για το καθεστώς της ευρωπαϊκής αποστολής που θα κληθεί να αντικαταστήσει αυτή του ΟΗΕ, της EULEX, θα πρέπει να ληφθεί στην έδρα του ΟΗΕ και διευκρίνισε ότι η «ευρωπαϊκή οικογένεια» βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον ΟΗΕ για το συγκεκριμένο θέμα.

  • Πρόστιμο 250 ευρώ σε δύο Σέρβους από το Γκνίλιανε του Κοσσόβου, οι οποίοι φορούσαν μπλούζες με το σύνθημα «το Κόσσοβο είναι Σερβία», επέβαλε η αστυνομία του Κοσσόβου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ