Κυριακή 29 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ματαιοπονούν οι συκοφάντες

Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Τα μεγάλα μέσα, τα συγκροτήματα του Τύπου, έβαλαν μπροστά οι επιχειρηματίες στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού, προκειμένου να απαγορέψουν κάθε συνδικαλιστική δράση στο χώρο και να επιβάλουν τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Ετσι, μετά την πρωινή του συγκροτήματος του Ταύρου, «Αυριανή», η σκυτάλη πέρασε προχτές στη «σοβαρή» πρωινή ολόκληρου του συστήματος, στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Το «χαρτάκι» που έλαβαν από την εργοδοσία κοινό, όπως και η στόχευσή τους: Να συκοφαντήσουν τους εργάτες, να δυσφημίσουν τα ταξικά συνδικάτα της «Ζώνης», που τόλμησαν να ορθώσουν το ανάστημά τους και να διεκδικήσουν το στοιχειώδες. Να λειτουργεί δηλαδή στο χώρο του Σχιστού συνδικαλιστικό παράρτημα. Και τι δεν εκτόξευσαν ενάντια στα συνδικάτα. «Μαφιόζικες πρακτικές», «επαγγελματίες εργατοπατέρες» ακόμα και «νονούς» τους είπαν. Λάσπη και μόνο λάσπη. Γιατί το σύστημα της εκμετάλλευσης που υπεραμύνεται η εργοδοσία και οι εφημερίδες της - όταν τα ΜΑΤ και η βία δεν μπορούν να επιβληθούν - μόνο αυτά τα όπλα διαθέτει. Αυτά αναπαράγουν κατά παραγγελία και οι «κίτρινες» και οι «σοβαρές» φυλλάδες τους.

Τους πόνεσε γιατί τα ταξικά συνδικάτα δε λένε να συμμορφωθούν με την αυθαιρεσία της εργοδοσίας. Δε λένε να σκύψουν το κεφάλι. Τα ταξικά συνδικάτα και η συνεπής δράση τους για την υπεράσπιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι καρφί στα μάτια του κεφαλαίου. Ασε που δίνουν το παράδειγμα και στους υπόλοιπους εργάτες. Γι' αυτό έχουν ξεσαλώσει οι γραφιάδες τους. Ματαιοπονούν όμως. Οι εργαζόμενοι, τα ταξικά συνδικάτα δεν έχουν σκοπό να πάνε άκλαφτοι. Θα παραμείνουν σταθεροί στο δρόμο των αγώνων, των διεκδικήσεων και της ταξικής πάλης, όσους οχετούς και αν ανοίξει η εργοδοσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ