Πέμπτη 3 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΠΕΙΡΟΣ
Οι πυροσβέστες προειδοποιούν...

Τις σοβαρές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και την παλαιότητα πυροσβεστικών οχημάτων, αρκετά από τα οποία ξεπερνούν τα 20 χρόνια λειτουργίας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πυροσβεστών» της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου.

Ενδεικτικά δείγματα αυτών των κενών, που σε πανελλαδικό επίπεδο ξεπερνούν τις 4.000 θέσεις, αποτελεί ο Πυροσβεστικός Σταθμός Κόνιτσας, με 15 κενές θέσεις από τις 35 προβλεπόμενες, καθώς και ο αντίστοιχος της Πάργας όπου υπάρχουν 16 κενά σε σύνολο 35 θέσεων. Στον Πυροσβεστικό Σταθμό Ηγουμενίτσας επίσης οι ελλείψεις υπερβαίνουν τις 25 από τις 56 υφιστάμενες και στο Δελβινάκι υπάρχουν 7 κενά σε σύνολο 18 προβλεπόμενων θέσεων.

Κενά που, όπως σημειώνει η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία», επιδιώκεται να καλυφθούν, ανεπιτυχώς, με εποχικό προσωπικό. Κι αυτό, διαιωνίζοντας την ομηρία τους ή με αποσπάσεις που αδυνατίζουν άλλες υπηρεσίες. Οι ελλείψεις οδηγούν και σε εντατικοποίηση της εργασίας (υπερωρίες, παράνομες επιφυλακές, περικοπές προβλεπόμενων ρεπό και αδειών, συνεχή εργασία, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά τις 48 ώρες).

Η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία» προειδοποιεί πως «εάν υπάρξει μια θερμή αντιπυρική περίοδος με ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωση μεγάλων δασικών πυρκαγιών στην περιφέρεια της Ηπείρου, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τον δασικό πλούτο και όχι μόνο. Γιατί οι πυροσβέστες της Ηπείρου, όσο σκληρά και να εργαστούν, δε θα μπορέσουν να διαφυλάξουν ό,τι η πολιτεία τούς έταξε να προστατέψουν. Υπεύθυνη θα είναι η κυβέρνηση και όλοι οι αρμόδιοι που συντάσσουν σχεδιασμούς γνωρίζοντας ότι είναι αδύνατη η υλοποίησή τους», τονίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ