Κυριακή 1 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αναπάντητα ερωτήματα

Σημειώναμε προχτές, ότι η σύμβαση προμήθειας της χώρας με τα ελικόπτερα παντός καιρού, τα «Σούπερ Πούμα», προβλέπει ρητώς, ότι η εκπαίδευση των πληρωμάτων πρέπει να έχει τελειώσει, πριν ακόμη παραδοθεί το πρώτο ελικόπτερο. Κι αφού, το πρώτο παραδόθηκε - έστω και με καθυστέρηση - το Γενάρη του 2000, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, να μην είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τα πληρώματα εννιά μήνες αργότερα. Κάπου, επομένως, υπάρχουν ευθύνες και ζητούσαμε εξηγήσεις από τους αρμοδίους.

Πέρα απ' όλ' αυτά, όμως, φαίνεται πως υπάρχουν ακόμη σοβαρότερες ευθύνες. Μιλάμε, για τις επίμονες «διαρροές» από το Πεντάγωνο, που βεβαίωναν πως το πλήρωμα ενός τουλάχιστον ελικοπτέρου ήταν πανέτοιμο και πρόθυμο, να πάρει μέρος στην επιχείρηση διάσωσης - όπως και ο Γάλλος εκπαιδευτής τους - αλλά δεν υπήρχε τέτοιο αίτημα από το ΥΕΝ και οι οποίες θέτουν τον Χρ. Παπουτσή μπροστά σε σοβαρά ερωτηματικά.

Ας ξεκαθαρίσει τα πράγματα, λοιπόν κι ας μην επιχειρεί ματαίως, να τα συσκοτίζει, λέγοντας άλλα τη μια και άλλα την άλλη, όπως έκανε προχτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ