Κυριακή 1 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
1η ΣΕΛΙΔΑ
ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΟΣ
Kυβερνητικά ΜΕΤΡΑ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ των εφοπλιστών

Αμείλικτα είναι τα ερωτήματα που βασανίζουν τις χαροκαμένες οικογένειες, το σύνολο του ελληνικού λαού, σχετικά με τη ναυτική τραγωδία και τις εγκληματικές ευθύνες, για τον άδικο χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας. Κι ενώ, άλλοι δυο νεκροί ανασύρθηκαν χθες το μεσημέρι, φτάνοντας τους αδικοχαμένους στους 76, κυβέρνηση - κρατικός μηχανισμός - εφοπλιστές, συνεχίζουν και εντείνουν τις προσπάθειες συγκάλυψης των πραγματικών ευθυνών, κουκουλώματος των αιτιών που γεννούν τέτοιες τραγωδίες και συσκότισης των πραγματικών «γιατί» και του τι αληθινά έγινε τη μοιραία εκείνη νύχτα.

Ο ελληνικός λαός όμως, γνωρίζει ότι η ασυδοσία των εφοπλιστών της ακτοπλοΐας εξασφαλίζεται από την κυβέρνηση και το κράτος της. Αυτοί ζήτησαν για λογαριασμό του κεφαλαίου την εξαίρεση των γερασμένων σαπιοκάραβων από τον έλεγχο. Η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός δίνουν πιστοποιητικά αξιοπλοΐας σε σαπάκια, επιτρέπουν απαράδεκτες συνθήκες εργασίας μέσα στα πλοία, τη χωρίς όρια εντατικοποίηση, το συνεχή περιορισμό των πληρωμάτων. Η κυβέρνηση και το κράτος της χτυπά τους ναυτεργάτες όταν κινητοποιούνται για να υπερασπιστούν την ασφάλεια των επιβατών.

Κι ενώ, η σωρεία των καταγγελιών φανερώνει τι πραγματικά συμβαίνει στην ακτοπλοΐα, η κυβέρνηση προωθεί, ήδη, την επιτάχυνση των μέτρων ασυδοσίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου, με την άμεση και ολική άρση του καμποτάζ και την επιβολή των πλέον απάνθρωπων όρων ανταγωνισμού στο χώρο του Αιγαίου. Οι προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, άλλων φορέων και κομμάτων δε λείπουν. Αυτό που λείπει είναι μια κυβέρνηση, ένα κράτος, που δε θα εκτιμά τα μονοπωλιακά κέρδη πάνω από την ίδια την ανθρώπινη ζωή.


Γρηγοριάδης Κώστας


ΣΕΛ.  7   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ