Παρασκευή 25 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
Εξόρμηση στα ακτοπλοϊκά πλοία

Διήμερη ολοήμερη εξόρμηση στα ακτοπλοϊκά πλοία που αποπλέουν από το λιμάνι του Πειραιά, διοργανώνει σήμερα και αύριο η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ. Ολες οι κομματικές δυνάμεις από τις 6 τα ξημερώματα θα οργώνουν το λιμάνι από άκρη σε άκρη μοιράζοντας την ανακοίνωση του Κόμματος.

Σε δελτίο Τύπου η ΚΟΠ καταγγέλλει την πολιτική της απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, που διαχρονικά εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως ο κανονισμός 3577/92, τον οποίο έχει επικροτήσει και ο ΣΥΝ. Αυτή η πολιτική, τονίζει, για να υπηρετήσει τα κέρδη του κεφαλαίου, στερεί το δικαίωμα στις διακοπές και την ξεκούραση από τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, καθηλώνει τους μισθούς και τις συντάξεις και αυξάνει τις τιμές στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Τονίζει ότι οι υπέρογκες τιμές στα εισιτήρια της ακτοπλοΐας μόνο για φέτος, με απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ και των εφοπλιστών, αυξήθηκαν από 8% έως 55,71%.

Για το ΚΚΕ, υπογραμμίζει η ΚΟΠ, οι διακοπές είναι δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας. Η ναυτιλία για να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, πρέπει η εξουσία να περάσει στα χέρια του λαού και τα πλοία να γίνουν λαϊκή περιουσία. Στην κατεύθυνση αυτή, το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν σήμερα για:

-- Δραστική μείωση της τιμής των εισιτηρίων.

-- Ασφαλή και σύγχρονα πλοία.

-- Καθημερινή απρόσκοπτη σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα, αλλά και μεταξύ των νησιών, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

-- Ναυτεργάτες με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ