Παρασκευή 25 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φορο-κοροϊδία

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ πως όλοι αυτοί οι «φραγκάτοι», που βλέπετε να βρίσκονται σε παραλίες εξωτικών νησιών, κάνουν διακοπές, έχετε μέγα λάθος.

Εχουν τραπεί σε φυγή από τη χώρα και δε θέλουν απλά να το παραδεχτούν, προσπαθώντας να δείχνουν «άνετοι».

Ο λόγος; Μα, ο Γιώργος Αλογοσκούφης και οι δηλώσεις του για τη νέα φορολογική πολιτική που θα ακολουθήσει από φθινόπωρο.

Είπε ότι «στόχος είναι τα υψηλά εισοδήματα», με αποτέλεσμα ό,τι υπήρχε σε εφοπλιστή, βιομήχανο, τραπεζίτη ή εκπρόσωπο πολυεθνικής να ...παγώσει από φόβο.

Υστερα άρχισε η μαζική φυγή, για να γλιτώσουν από την οργή του υπουργού, που θεωρεί αδιανόητο να πληρώνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι για να γεμίζουν τα ταμεία του κράτους.

Μην κοιτάτε που αυτό συμβαίνει όσα χρόνια είναι κυβέρνηση η ΝΔ (και συνέβαινε όσα χρόνια ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ). Ο Αλογοσκούφης πιεζόταν για να το κάνει.

Τώρα, όμως, άλλαξαν τα πράγματα και αποφάσισε να απονείμει φορολογική δικαιοσύνη και αναδιανομή.

Προφανώς, δεν πιστεύετε λέξη από όλα αυτά. Το περίεργο είναι, όμως, ότι ο υπουργός Οικονομίας θεωρεί ότι θα βρεθεί - έστω ένας - Ελληνας, που θα πάρει στα σοβαρά τις διακηρύξεις του.

ΟΛΟ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΕΙΝΑΙ αυτός ο Χατζηδάκης. Τον έχουν βάλει στο υπουργείο Μεταφορών και του δώσανε για να ...παίζει τους χειρότερους οργανισμούς. Οχι σαν κάτι άλλους συναδέλφους του...

«Προβληματικός» λέει ο ΟΣΕ, χάλι μαύρο η «Ολυμπιακή» κι αυτός έχει το στοιχειώδες καθήκον να ...βάλει τάξη.

Μόνο τα τρένα και τα αεροπλάνα δεν είναι ...προβληματικά από μόνα τους. Ούτε έχουν καμιά τάση να δημιουργούν χρέη σε κανέναν.

Προφανώς, κάποιοι τα διαχειρίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Κάποιες πολιτικές εφαρμόστηκαν, τις οποίες οι κυβερνώντες προτιμούν να ξεχνάνε.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Οπως, επίσης, ξεχνάνε ότι ο ελληνικός λαός χρειάζεται και δημόσια τρένα και δημόσια αεροπλάνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ