Παρασκευή 25 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Μαγειρεύονται αντιλαϊκά σενάρια, να μην εφησυχάζει ο λαός

Κατά την άφιξή της χτες στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, με προορισμό το Κιλκίς, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Για τα σκάνδαλα

«Ετσι όπως πάνε τα πράγματα, κανένας Ζορμπάς δε θα μπορεί να βρίσκει καμία άκρη. Αποτυπώματα χωρίς ταυτοποίηση θα βρίσκει, αφού ο καθένας από τους δυο, ξεκινώντας από την κυβέρνηση, παίρνει μια γομολάστιχα να σβήσει τα δικά της και να αφήσει τα ίχνη του άλλου. Τίποτα δε θα μείνει. Ούτε φτερό δε θα μπορέσει να βρεθεί».

Για τη στάση της ηγεσίας της ΠΓΔΜ

«Το δεύτερο, στο οποίο ήθελα να σταθώ είναι η στάση της ηγεσίας της FYROM. Δυστυχώς, η ηγεσία της FYROM, προκειμένου να εγείρει ή να παζαρέψει τον αλυτρωτισμό της, δεν ξέρω με τι ανταλλάγματα, βάζει μπροστά τα προβλήματα των πολιτικών προσφύγων, που δυστυχώς δεν επαναπατρίστηκαν στην ώρα τους, δε λύθηκε το ζήτημα και με τον τρόπο που λύθηκε το συνολικό πρόβλημα των πολιτικών προσφύγων. Σε καμία περίπτωση εμείς δε θα επιτρέψουμε αυτήν την καπηλεία, όταν υποτάσσεται στην έγερση ανύπαρκτου μειονοτικού ζητήματος με την έννοια της μακεδονικής εθνότητας και όταν συνδέεται μάλιστα με εξελίξεις στα Βαλκάνια που οπωσδήποτε περιέχουν ανησυχία, ιδιαίτερα και μετά την παράδοση του Κάρατζιτς απ' την πλευρά της Σερβίας».

Για τον ΟΣΕ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών για τον ΟΣΕ, ότι κάποιοι βάλανε το χέρι στο μέλι και ότι θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο, σημείωσε:

«Τον άκουσα. Τα έχω ακούσει πάρα πολλές φορές ότι "όποιος βουτάει το χέρι του στο μέλι θα του το κόψουν"... Το θέμα είναι, θα τον βρουν; Δυστυχώς σκάνδαλα υπάρχουν. Οταν εμείς μιλάμε για σκανδαλολογία είναι, είτε η αποσιώπηση των σκανδάλων, είτε η χρησιμοποίηση των σκανδάλων σαν ένα μέσο για την ηθικοποίηση του συστήματος, το οποίο δεν ηθικοποιείται ακόμα και όταν κάποιοι το στείλουν στον Κορυδαλλό».

Για τα σενάρια συνεργασίας κομμάτων

Ερωτώμενη σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. ή ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, τόνισε:

«Εμείς εκτιμάμε ότι υπάρχουν θετικές διεργασίες στη συνείδηση του λαού. Ομως, δε χρειάζεται κανένας εφησυχασμός, διότι τα μαγειρεία έχουν λύσεις αντιλαϊκές να ετοιμάσουν, γι' αυτό ο λαός πρέπει να είναι έτοιμος αν δεν καταφέρει να ματαιώσει τέτοιες λύσεις, ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, τουλάχιστον να κάψει το κύρος τους».

Για την αποτέφρωση νεκρών

Τέλος, σε ερώτηση για το ΠΔ για την αποτέφρωση των νεκρών τόνισε:

«Σαφώς είμαστε υπέρ του δικαιώματος να αποτεφρώνονται οι νεκροί. Είναι και ζήτημα επιλογής, ας το πω, του καθενός. Αλλά είναι και ένα μέσο για να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα που δημιουργούν τα νεκροταφεία μέσα σε κατοικημένες περιοχές, που και αυτά συντελούν σε προβλήματα μόλυνσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ