Παρασκευή 25 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Απαιτείται βαθύτερος, πλατύτερος λαϊκός ριζοσπαστισμός

«Αυτό που τους ενδιαφέρει κυρίως είναι να είναι προετοιμασμένοι, ούτως ώστε να προλάβουν λαϊκές αντιδράσεις και ξεσπάσματα», επισήμανε, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, η Αλέκα Παπαρήγα, αναφορικά με το υποκριτικό ενδιαφέρον πολλών για το «διατροφικό πρόβλημα».

Εξήγησε ότι μπροστά στο ενδεχόμενο μιας κρίσης, που βέβαια «δεν μπορεί να την προβλέψεις χρονικά, μπορεί να επιταχυνθεί, μπορεί να 'ρθει λίγο αργότερα, μπορεί να 'ναι οξυμένη στον α΄ ή στο β΄ βαθμό, δεν αναστέλλεται η κρίση, έχει μια σημασία κι αυτό εμείς θέλουμε να θέσουμε, η ετοιμότητα του κινήματος στην Ελλάδα, και όχι μόνο, να αντιμετωπίσει τις πιο τραγικές συνέπειες και κυρίως να μετατρέψει τα συμπεράσματα αυτής της κρίσης σε ένα πολιτικό συμπέρασμα αντεπίθεσης». Εξηγώντας πως «έτσι κι αλλιώς, όταν έχουμε αύξηση της τιμής του πετρελαίου, όταν έχουμε αύξηση των τιμών στα είδη διατροφής, όταν έχουμε υπερπροσφορά τροφίμων και πετρελαίου ή έλλειψη, πίσω από αυτές τις διαδικασίες υπάρχει το ίδιο πράγμα: Το κυνήγι του κέρδους και ο οξύτατος ανταγωνισμός ανάμεσα, είτε στις εταιρείες πετρελαίου, είτε στις πολυεθνικές διατροφής και εκδηλώνεται και ως ανταγωνισμός ανάμεσα στα κράτη».

Η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι απαιτείται «ένας πλατύτερος και βαθύτερος εργατικός και λαϊκός ριζοσπαστισμός αντίστασης και αντεπίθεσης σ' αυτήν την κατάσταση», κάτι για το οποίο οι λαοί δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη. Ο ριζοσπαστισμός που υπάρχει, τόνισε, χρειάζεται να θωρακιστεί απέναντι σε υποκατάστατα ψευτολύσεων, σε προσπάθειες των δυνάμεων που υπηρετούν το σύστημα για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

«Δεν υπάρχουν απλές λύσεις», διευκρίνισε, σημειώνοντας ότι ο «υγιής και μη υγιής ανταγωνισμός», οι «έλεγχοι τροφίμων» κ.τ.λ. δεν έχουν αποτελεσματικότητα, διότι η καπιταλιστική οικονομία είναι έτσι οργανωμένη που αυτά δεν οδηγούν πουθενά.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει ως ΚΚΕ, πέρα από την αντικειμενική και σωστή επιστημονική διαφώτιση, χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς περιττά πράγματα, χωρίς περικοκλάδες και ψέματα, είναι πάνω απ' όλα να δείξουμε ότι ο λαός έχει τη δύναμη να αντιπαλέψει όλη αυτήν την κατάσταση, όχι σε ένα βράδυ, όχι σε 24 ώρες, αλλά χαράζοντας μια άλλη πορεία».

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν χάσει σήμερα, σε σημαντικό βαθμό, τη δυνατότητα να κοροϊδεύουν το λαό, «αυτό είναι καλό, πρέπει να τη χάσουν ακόμα περισσότερο», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι «η περίοδος που διανύουμε δε σηκώνει αυταπάτες». «Είμαστε σε φάση επίθεσης του κεφαλαίου, επίθεσης των μονοπωλίων, της πιο ακραίας - ας πούμε θα υπάρχει και πιο ακραία στο μέλλον - βαρβαρότητας. Αρα, αυταπάτες δεν υπάρχουν». Και κατέληξε, λέγοντας: « Ή θα είσαι κατά των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, με όρους καθαρής αντίθεσης και με προοπτική ρήξης ή θα σε βάλουν στο χέρι. Και μόνο το πρόβλημα της διατροφής να δείτε, και μόνο το ότι η Ελλάδα μπορεί να λύσει το θέμα της διατροφής υπέρ του λαού, και μόνο γι' αυτό, αξίζει η συστράτευση και η συμπόρευση με το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ