Παρασκευή 25 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕΘ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Για Κύπρο χωρίς «εγγυητές» και «προστάτες»

Motion Team

«Για τους αγωνιστές του ελληνικού κινήματος Ειρήνης η λύση του Κυπριακού βρίσκεται στο συντονισμένο αγώνα του κυπριακού λαού ενάντια στο σοβινισμό και τις ιμπεριαλιστικές επιβουλές, για την επαναπροσέγγιση, ειρηνική συμβίωση και κοινή δράση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Αυτός ο αγώνας δεν μπορεί παρά να είναι ενταγμένος στον κοινό αγώνα των λαών της περιοχής ενάντια στα σχέδια της Νέας Τάξης».

Τα παραπάνω τόνισε στην ομιλία του ο Νίκος Ζώκας, Γραμματέας της ΕΔΥΕΘ, στη συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον κυπριακό λαό, που διοργάνωσε χτες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη η ΕΔΥΕΘ με αφορμή τη συμπλήρωση 34 χρόνων από την εισβολή του «Αττίλα» στην Κύπρο.

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο χώρο μπροστά στο Αγαλμα Βενιζέλου και πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία στους κεντρικούς δρόμους, καταλήγοντας στα προξενεία των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας, ζήτησαν με τα πανό και τα συνθήματά τους να φύγει το ΝΑΤΟ από την περιοχή μας, να δοθεί λύση δίκαιη και βιώσιμη στα προβλήματα της Κύπρου, να δικαιωθεί ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού και να σταματήσουν οι δολοφονικοί πόλεμοι ενάντια στους λαούς των Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβάνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ