Τρίτη 3 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να μην τσιμεντοποιηθεί το υπόλοιπο κτήμα Θων

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού

Συγκεκριμένα μέτρα για να μην τσιμεντοποιηθεί και το υπόλοιπο τμήμα του κτήματος Θων, ζητά από τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε, χαρακτηρίζοντας σκανδαλώδη τη διαδικασία που ακολούθησαν μέχρι τώρα τόσο τα υπουργεία, όσο και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηνών για την εξυπηρέτηση του μεγαλοεργολάβου Βωβού.

«Σκανδαλώδης μπορεί να χαρακτηριστεί - τονίζει ειδικότερα ο βουλευτής του ΚΚΕ - η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε τόσο από τα υπουργεία που εμπλέκονται στην υπόθεση όσο και από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για την οικοδόμηση και του υπόλοιπου μισού του οικοπέδου Θων, στη συμβολή των οδών Λ. Αλεξάνδρας και Κηφισίας για την εξυπηρέτηση του μεγαλοκατασκευαστή Βωβού. Αφού με σκανδαλώδεις διαδικασίες οικοδόμησε ήδη τη μισή έκταση, τώρα μεθοδεύεται η οικοδόμηση και του άλλου μισού».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ στη συνέχεια επισημαίνει ότι:

Παρά τη δήλωση τον περασμένο Δεκέμβρη του κ. Λαλιώτη ότι ο χώρος θα γίνει πράσινο, ο γραμματέας του υπουργείου δήλωσε ότι δε διαθέτουν τα απαιτούμενα χρήματα για τις απαλλοτριώσεις, που είναι προϋπόθεση για να γίνει το πράσινο.

Από την άλλη πλευρά το υπουργείο Πολιτισμού και η Αρχαιολογική Υπηρεσία συμφώνησαν να οικοδομηθεί η περιοχή, σύμφωνα με τα σχέδια του κ. Βωβού, παρά το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο χώρο υπάρχει ναός που φτιάχτηκε από τον Τσίλερ.

Η πλειοψηφία του ΔΣ του Δήμου της Αθήνας άλλαξε τα αρχικά σχέδια και αντί για πράσινο συμφώνησε πρόσφατα και αυτή με τα σχέδια του μεγαλοκατασκευαστή κ. Βωβού.

«Ετσι -καταλήγει ο Αντ. Σκυλλάκος- είναι ορατός ο κίνδυνος να οικοδομηθεί και ο τελευταίος ακάλυπτος χώρος στην περιοχή αυτή των Αμπελοκήπων, παρά τις προτάσεις των κατοίκων που ζητούν ο χώρος να γίνει πράσινο». Και ο βουλευτής του ΚΚΕ απευθύνει στους υπουργούς τα εξής καίρια ερωτήματα:

  • Ο κ. υπουργός ΠΕΧΩΔΕ τι μέτρα θα πάρει για να μην οικοδομηθεί ο χώρος και να αποδοθεί στους κατοίκους; Θα δοθούν τα χρήματα για τις αναγκαίες απαλλοτριώσεις και πότε;
  • Ο κ. υπουργός Πολιτισμού σκοπεύει να επανεξετάσει την απόφαση της πρώην υπουργού κας Παπαζώη που έδωσε την άδεια οικοδόμησης της περιοχής;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ