Τρίτη 3 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Συνεχίζονται οι κόντρες συμφερόντων

Η «ισχυρή ομάδα» της «Αθήνας 2004». «Οι αγώνες είναι ο βασικός καταλύτης για να γίνουν επιτέλους οι αλλαγές εκείνες που σηματοδοτούν τον ουσιαστικό εκσυγχρονισμό» δήλωσε χτες ο Κ. Λιάσκας
Η «ισχυρή ομάδα» της «Αθήνας 2004». «Οι αγώνες είναι ο βασικός καταλύτης για να γίνουν επιτέλους οι αλλαγές εκείνες που σηματοδοτούν τον ουσιαστικό εκσυγχρονισμό» δήλωσε χτες ο Κ. Λιάσκας
Στην επίτευξη νέας ισορροπίας συμφερόντων στην υπόθεση οργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 προσβλέπει η κυβέρνηση, μετά το τελευταίο επεισόδιο που σηματοδότησε η άρνηση του υπουργού Πολιτισμού Θ. Πάγκαλου να μεταβεί στο Σίδνεϊ. Την ερχόμενη Πέμπτη το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης θα συναντηθεί με την πρόεδρο της ΟΕΟΑ «Αθήνα 2004» Γ. Αγγελοπούλου, η οποία έσπευσε χτες με συνέντευξή της στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» να στείλει προς τους «αντιπάλους» το μήνυμά της: «Αφήστε μας να κάνουμε τη δουλιά μας, γιατί η οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων δεν μπορεί να γίνει με ρυθμούς ελληνικού δημοσίου».

Ενδεικτική για τη στάση του πρωθυπουργού, αλλά και για τη θέση του υπουργού Πολιτισμού μπορεί να θεωρηθεί η απάντηση που έδωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη συνέντευξη τής κ. Αγγελοπούλου: «Το κράτος - είπε - όλο το κράτος, όχι μόνο η κυβέρνηση, είναι στη διάθεση των ανθρώπων εκείνων που έχουν αναλάβει τις σχετικές αρμοδιότητες, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι από την άποψη της τεχνικής και διοικητικής υποδομής για να διοργανώσουμε μια άρτια Ολυμπιάδα».

Από την πλευρά του ο Θ. Πάγκαλος, αφού έσπευσε με διπλωματικό τρόπο να «συμφωνήσει απολύτως» με τα όσα είπε η κ. Αγγελοπούλου, λέγοντας ότι «είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, πολύ σωστή», ξεκαθάρισε με τον τρόπο του ότι η αντιπαράθεση συνεχίζεται. Αναφερόμενος στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Πολιτισμού και την «Αθήνα 2004» (αντίστοιχα έχουν ήδη υπογραφτεί σχεδόν από όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία) είπε ότι θα έχει «μία επαφή» με την Γ. Αγγελοπούλου μόλις επιστρέψει «και ελπίζω ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία». Πρόσθεσε όμως με νόημα ότι αυτό «είναι ένα παιχνίδι με τρεις παίκτες, δεν είναι ένα παιχνίδι με δύο παίκτες και ο τρίτος παίκτης είναι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ο οποίος δεν είναι αμελητέος».

Ο Θ. Πάγκαλος έκανε τις παραπάνω δηλώσεις αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με την επίτροπο Αθλητισμού της ΕΕ Β. Ρέντινγκ, με την οποία συζήτησε την πρόταση για την ανακήρυξη του 2004 ως «Ευρωπαϊκού Ετους Αθλητισμού», η οποία, κατά την άποψή του, «θα προσδώσει στην Ολυμπιάδα του 2004 μια ιδιαίτερη σημασία και βεβαίως και η Ολυμπιάδα θα συμβάλλει στην επιτυχία αυτού του Ευρωπαϊκού Ετους Αθλητισμού».

Από την πλευρά της, η Επίτροπος Β. Ρέντινγκ είπε πως «είναι ξεκάθαρο, ότι τα ευρωπαϊκά πολιτιστικά προγράμματα που τα περισσότερα αφορούν τη δικτύωση και τη συνεργασία ανάμεσα στις χώρες, μπορούν να εφαρμοστούν και θα εφαρμοστούν με σκοπό να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση στις προσπάθειές της να οργανώσει αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες». Ο Θ. Πάγκαλος είπε ότι αυτή η συνεργασία μπορεί να γίνει «και απευθείας» με τους μη κρατικούς φορείς με τους οποίους έχει επαφές η Ολυμπιακή Επιτροπή. Τέλος, σχολιάζοντας τα περί σύστασης «υπουργείου Ολυμπιάδας», ο Θ. Πάγκαλος είπε ότι «υπάρχουν πολλά υπουργεία που διάφοροι ονειρεύονται να δημιουργήσουν», δική του άποψη είναι πως «χρειάζονται τα μισά περίπου απ' αυτά που έχουμε» και «αν μου έπεφτε λόγος θα καταργούσα αμέσως το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ