Τρίτη 3 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναβλήθηκε πάλι η δίκη των «Χρυσαυγιτών»

Για τις 10-1-2001 αναβλήθηκε η δίκη των έξι μελών της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής», που επρόκειτο να γίνει χτες, ύστερα από τέσσερις αναβολές, στο 6ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Στην αναβολή της συνέτεινε η 64η θέση που κατείχε στο πινάκιο και μια τηλεφωνική φάρσα για τοποθέτηση βόμβας, που έγινε στις 3.30 μ.μ., μισή ώρα πριν τη λήξη του ωραρίου.

Ετσι, γι' άλλη μια φορά απέφυγαν να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι Μ. Βαρσάμης, Γ. Παναγιωτίδης, Α. Κουσουμβρής, Α. Θεοδωρόπουλος, Δ. Ζαφειρόπουλος και Κ. Βουλγαρίδης για την επίθεση στις 6-4-1996 με σιδηρολοστούς εναντίον μελών του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος στη Φωκίωνος Νέγρη. Εναντίον τους είχε ασκηθεί τότε ποινική δίωξη για απλή σωματική βλάβη από κοινού και βαριές σωματικές βλάβες. Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη αναβολή της δίκης στις 6-6-1998, τα φασιστοειδή της «Χρυσής Αυγής» είχαν τραυματίσει βαρύτατα έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων τον φοιτητή Δημ. Κουσουρή, μέλος της ΕΦΕΕ. Ο δράστης της εγκληματικής επίθεσης Κώστας Ανδρουτσόπουλος ή «Περίανδρος» ακόμα καταζητείται...

Χτες, έξω από το χώρο των δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί από τις 8.30 το πρωί μέλη της αντιφασιστικής κίνησης «Stop Χάιντερ», κρατώντας πανό και πικέτες και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των νεοναζί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ