Τρίτη 3 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Ενίσχυση της αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού

Διάβημα της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον Ισραηλινό πρέσβη στην Αθήνα

Την ενίσχυση της υποστήριξης των αιτημάτων του παλαιστινιακού λαού για ανεξαρτησία και ελευθερία και την καταδίκη των στυγνών δολοφονιών δεκάδων Παλαιστινίων διαδηλωτών από τον ισραηλινό στρατό, τις τελευταίες μέρες, εκφράζει σε διάβημά της προς τον Ισραηλινό πρέσβη στην Αθήνα η ΚΕ του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι ο μοναδικός τρόπος για την επίτευξη ειρήνης στην περιοχή είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού στα ίδια του τα εδάφη. Συγκεκριμένα το κείμενο του διαβήματος της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Με μεγάλη αγανάκτηση η κοινή γνώμη της χώρας μας πληροφορήθηκε για την εν ψυχρώ εκτέλεση δεκάδων και τον τραυματισμό εκατοντάδων Παλαιστινίων από ισραηλινές δυνάμεις στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό των πράξεων αυτών και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Γνωρίζουμε ότι οι ενέργειες αυτές συνοδεύτηκαν από την προβοκατόρικη έλευση του αρχηγού του κόμματος Λικούντ στην Ιερουσαλήμ, έλευση που είχε την επίσημη κάλυψη της ισραηλινής κυβέρνησης, με σκοπό την πρόκληση νέας αιματοχυσίας, ώστε να ακυρωθούν οι ενέργειες για την επίλυση του παλαιστινιακού προβλήματος.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ηρωική στάση του παλαιστινιακού λαού. Στηρίζουμε τον αγώνα του για τα δίκαιά του στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στα κατεχόμενα εδάφη, με στόχο την εγκαθίδρυση του παλαιστινιακού κράτους.

Ο μοναδικός τρόπος για να τεθεί τέρμα στο φαύλο κύκλο της αιματοχυσίας είναι να σταματήσουν οι επιδρομές ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, να αποσυρθούν όλα τα ισραηλινά στρατεύματα από τα παλαιστινιακά κατεχόμενα εδάφη, συμπεριλαμβανομένης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και να εγκαθιδρυθεί ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στη Δυτική Οχθη, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στη Λωρίδα της Γάζας.

Μόνο μια τέτοια λύση μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Το Κόμμα μας θα εντείνει τις προσπάθειές του στη χώρα μας και διεθνώς για την καταδίκη παρόμοιων ενεργειών και για την ενίσχυση της αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού μέχρι την τελική νίκη.

Η ΚΕ του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ