Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντιδράσεις...

Αντιδράσεις, λέει, προκαλεί στο εσωτερικό της ΝΔ η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο δεύτερο «Καποδίστρια», αλλάζοντας έτσι τα όρια των δήμων, των νομαρχιών και των περιφερειών. Η διευκρίνιση είναι απαραίτητη: Οι αντιδράσεις δεν έχουν να κάνουν με τον πολιτικό στόχο της μεταρρύθμισης, αλλά με το φόβο μήπως κάποιοι δήμαρχοι, νομάρχες, βουλευτές χάσουν την εξουσία που κρατούν. Θα σκεφτεί κανείς: Αυτό είναι προφανές. Αρκεί να έχει παρακολουθήσει κάποιος τη στάση των αιρετών της ΝΔ, στα διάφορα συνέδρια και γενικότερα, οι οποίοι μαζί με αυτούς του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ χειροκροτούν ένθερμα τις κατευθύνσεις, ώστε να λειτουργήσουν οι δήμοι με έσοδα από την τσέπη του δημότη, με συνεργασία με το μεγάλο κεφάλαιο.

Καμία φωνή διαμαρτυρίας γι' αυτές τις κατευθύνσεις δεν έχει εκφραστεί από τους φέροντες ως «αντάρτες». Οπως καμία ενημέρωση των εργαζομένων για την προωθούμενη αντιλαϊκή μεταρρύθμιση δεν έχει προηγηθεί από όσους την υποστηρίζουν. Αλλωστε, τι να πουν; Οτι θέλουν να πάρουν οι δήμοι κρατικές αρμοδιότητες, όπως Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, που για να τις ασκήσουν θα κληθούν να επιβάλουν χαράτσια ή να τις παραδώσουν στους ιδιώτες; Οτι η ακίνητη περιουσία και τα έργα θα ξεπουλιούνται στο ιδιωτικό κεφάλαιο, ώστε να κερδοσκοπεί; Οτι οι όποιες υπηρεσίες τούς παρέχονται, θα έχουν τίμημα ακριβό;

Επιμένουν οι υποστηρικτές του «Καποδίστρια» να μιλούν για ισχυρή, ευρωπαϊκή Αυτοδιοίκηση, κρύβοντας τις προθέσεις που είναι και η μεταρρύθμιση να προωθηθεί και κάποιοι να μη χάσουν το ...μαγαζάκι τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ