Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προαναγγέλλει όξυνση της αντιλαϊκής επίθεσης

Σκληραίνει τη στάση της απέναντι στους «αντάρτες»

Την όξυνση της αντιλαϊκής επίθεσης στα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα, μέσα από την προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, προανήγγειλε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος, μετά το τέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση προχωρά με βάση τις δεσμεύσεις που έχει λάβει στις εκλογές του 2007».

Δίνοντας το στίγμα των κυβερνητικών σχεδιασμών για το επόμενο διάστημα, όπου προετοιμάζονται νέα, η «τρίτη», φορολογική επιδρομή, κατεδάφιση εργασιακών δικαιωμάτων και ξεπούλημα των τελευταίων κρατικών επιχειρήσεων, οι υπουργοί της ΝΔ θέλησαν παράλληλα, μετά την Κυβερνητική Επιτροπή, να στείλουν σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση - και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της απέναντι στις διαφοροποιήσεις και διαφωνίες των βουλευτών, ειδικότερα σε ό,τι αφορά σε νομοσχέδια που κατατίθενται στη Βουλή για ψήφιση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καλύπτοντας πλήρως τους υπουργούς, που το τελευταίο διάστημα έχουν βρεθεί στο στόχαστρο βουλευτών της ΝΔ, υποστήριξε ότι «ο κάθε υπουργός προχωρά στο έργο του τομέα του με βάση αυτές τις δεσμεύσεις, τις οποίες έχει εγκρίνει η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών».

Ο Θ. Ρουσόπουλος, βέβαια, γνωρίζοντας πως οι «διαφωνίες» των «ανταρτών» βουλευτών δε θίγουν τον πυρήνα της πολιτικής της ΝΔ, έσπευσε απλά να τους υπενθυμίσει ότι η κυβέρνηση έχει «ψήφο εμπιστοσύνης απ' όλη την κοινοβουλευτική ομάδα».

Πάντως, και χτες ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Β. Μιχαλολιάκος άσκησε κριτική στον Γ. Αλογοσκούφη με αφορμή την απομάκρυνση του Γιώργου Ζορμπά, ενώ ...επιτέθηκε και στον υπουργό Τουρισμού, Αρ. Σπηλιωτόπουλο, όσον αφορά στη θέση που διατύπωσε για «κυβερνήσεις συνεργασίας» σε περίπτωση μη αυτοδύναμης κυβέρνησης της ΝΔ.

Στις επιθέσεις απάντησε χτες ο Γ. Αλογοσκούφης, ο οποίος ανέφερε: «Ως υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών έχω ευθύνη να εφαρμόζω την κυβερνητική πολιτική για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. Αυτό έκανα, αυτό κάνω και αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση της υπουργού Εξωτερικών, Ντ. Μπακογιάννη, η οποία είπε ότι «οι πολιτικοί δίνουν λογαριασμό πρώτα απ' όλα στους πολίτες και μετά στην παράταξή τους. Κρίνονται από το έργο τους και το δημόσιο λόγο τους».

Δίνοντας την πραγματική διάσταση των ...διαφωνιών μέσα στη ΝΔ, η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Κ. Παπακώστα με συνέντευξή της στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ δήλωσε: «Η κοινή λογική λέει ότι από την ώρα που επιλέγεις να υπερψηφίζεις τα νομοσχέδια στα οποία η κυβέρνηση έχει τη νομοθετική πρωτοβουλία και τα φέρνει στη Βουλή, σημαίνει ότι συμφωνείς». Και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει, λοιπόν, ότι επί της αρχής δεν υπάρχει ουσιαστική διαφωνία»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα ενδοκυβερνητικά... (2006-12-19 00:00:00.0)
Από «μηδενική βάση» ο «διάλογος» (2006-03-02 00:00:00.0)
Καυγάς για τα «μάτια» των Βρυξελλών... (2006-02-10 00:00:00.0)
Στημένες κόντρες κορυφής (2004-12-02 00:00:00.0)
Η άλλη όψη της πόλωσης (2003-11-04 00:00:00.0)
«Πονάει» για τη «διάλυση» (2002-06-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ