Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στηρίζουν την ίδια πολιτική

Τέσσερις μόλις μέρες μετά την υλοποίηση του αντιασφαλιστικού νόμου Πετραλιά για τις ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, ο εντολοδόχος του κεφαλαίου και πρωτοκλασάτο στέλεχος του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, λειτουργεί σαν Δούρειος Ιππος για την πλήρη παράδοση της Δημόσιας Υγείας στους επιχειρηματίες. Σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία», ο Γιώργος Κουτρουμάνης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσωπικού Ασφαλιστικών Ταμείων, θέτει ως «μεγάλο στοίχημα» τη σύμπραξη Ταμείων για την αγορά υπηρεσιών Υγείας.

Οι διακηρύξεις των κυβερνήσεων του δικομματισμού ότι «οι οικονομικές αρχές λειτουργίας του συστήματος Υγείας πρέπει να είναι οι αρχές της ελεύθερης οικονομίας», βρίσκουν πρόθυμους συμπαραστάτες και υποστηρικτές τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που έχουν ήδη συμφωνήσει με την ουσία όλων των μεταρρυθμίσεων στην Κοινωνική Ασφάλιση που εμπορευματοποιούν την Υγεία - Πρόνοια.

Μπορεί ο Γιώργος Κουτρουμάνης να μην αμφισβητεί τις «καλές προθέσεις» της κας Πετραλιά - και καλά κάνει, γιατί τις ίδιες πολιτικές στηρίζει το ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια - αλλά είναι υποκριτικό να μιλά για νέες ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα, όταν προσκυνά την παραπέρα ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Υγείας. Η ομολογία, εξάλλου, ότι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι Σιούφα - Ρέππα ήταν «σημαντικές ρυθμίσεις που ποτέ δεν εφαρμόστηκαν ή εφαρμόστηκαν μερικώς» και ότι «θα λύνανε το πρόβλημα ως το 2030 και μετά» είναι ομολογία στήριξης της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Αποκαλύπτεται, για άλλη μια φορά, πόσο επικίνδυνος είναι ο κυβερνητικός κι εργοδοτικός συνδικαλισμός. Οι εργαζόμενοι έχουν ένα μόνο δρόμο. Την οργάνωσή τους στα ταξικά συνδικάτα, τη συσπείρωση στο ΠΑΜΕ και τη διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας - δωρεάν Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία - Πρόνοια. Δρόμος που περνάει αναπόφευκτα μέσα από τη σύγκρουση με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και τους κάθε λογής βαστάζους της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ