Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το λάθος είναι οι νόμοι της αγοράς

Το περιστατικό με τις υδροφόρες που πλήρωσαν διόδια στη γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου, ενώ πήγαιναν για να σβήσουν μεγάλη πυρκαγιά, χαρακτηρίστηκε απίστευτο κι όμως ελληνικό. Είναι, όμως, τόσο τραγελαφικό όσο παρουσιάζεται; Ή μήπως ένα ...λάθος, όπως ισχυρίστηκε η κοινοπραξία που εκμεταλλεύεται τα διόδια Ρίου Αντιρρίου;

Υπενθυμίζουμε ότι τέσσερις υδροφόρες, δύο γκρέιντερ και δύο τζιπ με κρατικές πινακίδες, το Σάββατο, πήγαν να βοηθήσουν στην πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στην περιοχή Πλατανίτσι Αιτωλοακαρνανίας. Τους ζητήθηκε το σχετικό αντίτιμο για να περάσουν απέναντι. Και, μάλιστα, αφού ο υπάλληλος των διοδίων επικοινώνησε με τους αρμόδιους και του είπαν να πάρει τα λεφτά... Οταν το γεγονός καταγγέλθηκε, η εταιρεία μίλησε για λάθος.

Η ιστορία είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα αντίληψης της «ελεύθερης αγοράς». Ηταν φανερό τι πήγαιναν να κάνουν οι υδροφόρες στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά δεν αναγράφονταν τα οχήματα στο σχετικό κατάλογο της εταιρείας. Ετσι, δεν μπόρεσαν να περάσουν δωρεάν. Για επιχείρηση μιλάμε, όχι για φιλανθρωπικό ίδρυμα... Ακόμα κι αν πρόκειται για ζητήματα δημόσιας ασφάλειας και υγείας. Αυτοί είναι οι νόμοι της αγοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ