Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολύμορφος αγώνας ενάντια στον αντικομμουνισμό

Εκδήλωση αλληλεγγύης στην ΚΕΝ Τσεχίας πραγματοποιήθηκε στο κάμπινγκ της ΚΝΕ στο Αχλάδι, όπου φιλοξενείται αντιπροσωπεία της Οργάνωσης

Στη δράση της KSM αναφέρθηκε ο πρόεδρός της
Στη δράση της KSM αναφέρθηκε ο πρόεδρός της
Η αναγκαιότητα καταδίκης από το λαό των φαινομένων του αντικομμουνισμού αναδείχτηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ στο κάμπινγκ της ΚΝΕ στο Αχλάδι, με τη συμμετοχή της αντιπροσωπείας της ΚΕΝ Τσεχίας. Η παρουσία της αντιπροσωπείας, την οποία αποτελούν οι Μίλαν Κράιτσκα πρόεδρος της KSM, Ραντίν Γκόντα αντιπρόεδρος και Βερόνικα Σικόροβα - Παζντάροβα υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Οργάνωσης, δίνει στο κάμπινγκ της ΚΝΕ μια ξεχωριστή διάσταση. Αποτελεί μια έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης, συνέχεια των πρωτοβουλιών της ΚΝΕ ενάντια στην απαγόρευση της KSM (Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας) στη χώρα της.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, σημείωσε ότι οι δύο Οργανώσεις δίνουν τη μάχη της αλληλεγγύης σε μια πολύ σημαντική υπόθεση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να δυναμώσουν τα αντανακλαστικά στο λαό, ώστε να καταδικάζει τα φαινόμενα αντικομμουνισμού. Το στέλεχος της ΚΝΕ αναφέρθηκε στις δραστηριότητες και πρωτοβουλίες της Οργάνωσης ενάντια στην απαγόρευση της ΚΕΝ Τσεχίας και τόνισε ότι απάντηση στον αντικομμουνισμό δε δίνεται μόνο αντιμετωπίζοντας αμυντικά το κάθε ζήτημα που προκύπτει, αλλά επιθετικά, προβάλλοντας την πολιτική πρόταση των κομμουνιστών. Είναι η πιο αποφασιστική απάντηση, τόνισε.

Από την παρουσίαση της πλακέτας που συμβολίζει τους δεσμούς των δύο Οργανώσεων
Από την παρουσίαση της πλακέτας που συμβολίζει τους δεσμούς των δύο Οργανώσεων
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της KSM, Μίλαν Κράιτσκα, αναφέρθηκε στην απαγόρευση της Οργάνωσης στην Τσεχία και περιέγραψε την κατάσταση που αντιμετωπίζει, δηλώνοντας ότι τα μέλη της είναι αποφασισμένα να συνεχίσουν τον αγώνα, παρά τις διώξεις. Ιδιαίτερα τόνισε τη σημασία της διεθνούς αλληλεγγύης και ευχαρίστησε επανειλημμένα το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, για την πολύτιμη βοήθεια στον αγώνα τους και τη δράση που ανέπτυξαν για το ζήτημα.

Οπως σημείωσε, η Οργάνωσή τους έχει πείρα και από παλαιότερες απαγορεύσεις και ξέρουν πώς θα δώσουν τη μάχη απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις. Αναφερόμενος στη δράση της KSM είπε ότι ήδη έχει μαζέψει 180.000 υπογραφές σε κείμενο εναντίωσης στην εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Τσεχία, κάτι που αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού τόσος κόσμος δέχτηκε να υπογράψει σε κείμενο μιας απαγορευμένης οργάνωσης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν βίντεο από τις κινητοποιήσεις που έκανε η KSM στην Τσεχία, αποσπάσματα από εκπομπές και δελτία ειδήσεων που αναπαρήγαν την αντικομμουνιστική προπαγάνδα, ενδεικτικά του κλίματος αντικομμουνισμού. Είναι χαρακτηριστικό των διώξεων, όπως αναφέρθηκε, το ότι η έκθεση που ετοίμασαν φίλοι της KSM στην Πράγα διήρκεσε μόνο τρεις μέρες, αφού αντικομμουνιστικές δυνάμεις την κατέστρεψαν.

Στο τέλος της εκδήλωσης, η ΚΝΕ παρέδωσε στην αντιπροσωπεία της ΚΕΝ Τσεχίας ένα έμβλημα που έφτιαξαν οι ίδιοι οι νέοι που δουλεύουν στο κάμπινγκ και το οποίο συμβολίζει τους δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο Οργανώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η αντιπροσωπεία της ΚΕΝ Τσεχίας έχει προσκληθεί από την ΚΝΕ, για να παρακολουθήσει δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί σε σχέση με την εκστρατεία ενάντια στην απαγόρευσή της, αλλά και άλλες αντιιμπεριαλιστικές και ειρηνιστικές δραστηριότητες. Φιλοξενείται στο κάμπινγκ διακοπών της ΚΝΕ στο Αχλάδι της Β. Εύβοιας, ως άλλη μια πράξη αλληλεγγύης της ΚΝΕ προς τους συντρόφους της τσέχικης Οργάνωσης. Η αλληλεγγύη προς την ΚΕΝ Τσεχίας θα εκφραστεί με κάθε δυνατό τρόπο, προκειμένου να δοθεί κουράγιο στο δύσκολο αγώνα που δίνει. Στη διάρκεια της παραμονής της στη χώρα μας η αντιπροσωπεία της ΚΕΝ Τσεχίας θα έχει μια σειρά από συναντήσεις. Σήμερα Τετάρτη, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ θα βρίσκεται στο κάμπινγκ και θα συναντηθεί με την αντιπροσωπεία, ενώ για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται συναντήσεις της ΚΕΝ Τσεχίας με Οργανώσεις της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ