Σάββατο 9 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Επιβεβαιώνει τη δυσωδία του συστήματος

Το νέο σκάνδαλο με την υπόθεση χρηματισμού και δωροληψίας του Π. Ζαχαρίου, στενού συνεργάτη του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Αρ. Παυλίδη, από τον εφοπλιστή Φ. Μανούση, προκειμένου τα πλοία του τελευταίου να επιδοτηθούν για τις άγονες γραμμές του Αιγαίου, ήρθε για πολλοστή φορά να επιβεβαιώσει τη δυσωδία ενός συστήματος στο οποίο η πολιτική εξουσία διαπλέκεται με τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Μετά την ποινική δίωξη για κακουργηματική εκβίαση, που άσκησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σε βάρος του στενού του συνεργάτη, ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της ΝΔ με εμφανίσεις του χτες σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα επιχείρησε να αποσυνδέσει το όνομά του από την υπόθεση, την ίδια στιγμή πάντως που ο εισαγγελέας Εφετών Ισ. Ντογιάκος ζήτησε διερεύνηση για το αν ο Αρ. Παυλίδης είχε παίξει οποιονδήποτε αξιόποινο ρόλο που συνδέεται με την πράξη της εκβίασης και την είσπραξη των χρημάτων που καταγγέλλει ο εφοπλιστής.

Συγκεκριμένα ο Αρ. Παυλίδης, με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΜΕΓΚΑ» και το ραδιόφωνο του «Αθήνα 9.84», σημείωσε ότι «αυτός ζήτησε τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης και ασφαλώς αυτή πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους». Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δείχνει να καλύπτει πλήρως τον πρώην υπουργό και ο Αρ. Παυλίδης ξεκαθάρισε ότι «όσα ακούγονται περί ανεξαρτητοποίησής του δεν έχουν απολύτως καμία βάση», σημειώνοντας μάλιστα ότι για τις κινήσεις του «από την πρώτη στιγμή είναι ενημερωμένο το Μέγαρο Μαξίμου».

Παράλληλα και ενώ ο ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρείας «SAOS», Φώτης Μανούσης, επιμένει ότι κατέβαλε στον συνεργάτη του Αρ. Παυλίδη ένα εκατομμύριο ευρώ, προκειμένου τα πλοία του να εκτελούν δρομολόγια στην άγονη γραμμή, ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι «δε δέχεται όσα κατέθεσε ο κ. Μανούσης» και υποστήριξε ότι «ζήτησε διερεύνηση προς πάσα κατεύθυνση».

Παράλληλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πολιτικό γραφείο του Αρ. Παυλίδη αναφέρεται: «Επαναλαμβάνω ότι εγώ προσέφυγα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και εζήτησα δικαστική διερεύνηση της υποθέσεως προς πάσα κατεύθυνση και η οποία ασφαλώς θα φτάσει μέχρι τέλος».

Πρέπει να αναφερθεί ότι ο Αρ. Παυλίδης έχει καταθέσει αγωγή ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ σε βάρος του εφοπλιστή, ενώ με επιστολή του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά, ο πρώην υπουργός Αιγαίου κατήγγειλε ότι ο ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρείας του ασκούσε πιέσεις και τον απειλούσε με αποκαλύψεις για ύποπτες συναλλαγές σχετικά με τα δρομολόγια της άγονης γραμμής.

Εξάλλου η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, Μ. Καρακλιούμη, σε μια προσπάθεια να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο «εξυγιαντή» δήλωσε: «Αλλο ένα μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Αλλο ένα σκάνδαλο στην πόρτα του Μαξίμου. Εμείς, λέμε όλα στο φως, για όλους και για όλα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ