Σάββατο 9 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο λαός μόνο έχασε...

ΚΑΛΑ ΤΑ 'ΠΕ ο Κ. Καραμανλής στο μήνυμά του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, θυμίζοντας τη «σκληρή δουλειά αλλά και τις θυσίες των Ελλήνων» για να γίνει η Ολυμπιάδα της Αθήνας.

Μόνο που δεν κατανοήσαμε πώς ...ανταμείφθηκαν οι Ελληνες για όσα έκαναν και για όσα πλήρωσαν.

Μήπως αυξήθηκαν οι χώροι άθλησης; Μήπως δόθηκαν στους νέους αυτής της χώρας οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις που χρυσοπληρώθηκαν; Είδατε κανένα πρόγραμμα μαζικού αθλητισμού να αναπτύσσεται;

Αυτό που στα σίγουρα είδαμε και ακόμη βλέπουμε είναι εγκαταστάσεις αφημένες στην τύχη τους να σαπίζουν ή κάποιες από αυτές στα χέρια ιδιωτών να έχουν μετατραπεί σε ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.

Εκτός πια αν το ...όφελος που είχαμε από την Ολυμπιάδα είναι τα συστήματα παρακολούθησης με κάμερες σε όλη την Αθήνα και τα συστήματα παρακολούθησης επικοινωνιών.

Γιατί αυτά, ομολογουμένως, και τα φροντίσανε και τα αναπτύξανε και τα «δουλεύουν» με ταχύτατους ρυθμούς.

Ομως, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν οι κυβερνώντες είναι μια τέτοια συζήτηση και έναν τέτοιο προβληματισμό. Με αφορμή το Πεκίνο κάνουν ...τον «Κινέζο».

ΠΑΛΙ ...ΑΠΟΡΕΙ το υπουργείο Ανάπτυξης. Πώς γίνεται λέει να μειώνονται οι (ούτω ή άλλως αυξημένες) τιμές του πετρελαίου, αλλά τα καύσιμα στην Ελλάδα να παραμένουν ακριβά!

Ελα ντε! Πώς να συμβαίνει αυτό το περίεργο πράγμα, πού να οφείλεται η αντίφαση;

Μήπως τους δίνει καμιά ιδέα η υπερ-υψηλή κερδοφορία που παρουσιάζουν οι εταιρείες πετρελαιοειδών παρά την υποτιθέμενη ενεργειακή κρίση;

Μήπως τους λέει κάτι η έννοια της ελεύθερης αγοράς;

Επειδή, λοιπόν, ξέρουν γιατί συμβαίνουν όσα συμβαίνουν και μόνο που μιλάνε για το θέμα είναι σαν να μας κοροϊδεύουν.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ