Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
«Κάτω τα χέρια από την Παλαιστίνη»

Απο την διαδήλωση στην Αθήνα

Associated Press

Απο την διαδήλωση στην Αθήνα
Κραδαίνοντας παλαιστινιακές σημαίες, φορώντας το μαύρο χρώμα του πένθους για τους νεκρούς τους και έχοντας, αρκετοί από αυτούς, τα πρόσωπά τους καλυμμένα με το γνωστό παλαιστινιακό μαντίλι, δεκάδες μέλη της παλαιστινιακής παροικίας στην Αθήνα και της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Φοιτητών Ελλάδας, πραγματοποίησαν, χτες το μεσημέρι, πορεία από την παλαιστινιακή προς την ισραηλινή πρεσβεία.

Στην πορεία συμμετείχαν μέλη των διπλωματικών αποστολών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, εκπρόσωποι ανθρωπιστικών οργανώσεων και αντιπροσωπεία της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία μία ισραηλινή και μία αμερικανική σημαία, ενώ φώναξαν συνθήματα κατά του Ισραήλ και υπέρ της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, ενώ σε περίοπτη θέση υπήρχαν οι εικόνες της εν ψυχρώ δολοφονίας του 12χρονου Παλαιστινίου στη Νετζαρίμ το Σάββατο.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η τριμελής αντιπροσωπεία του Συμβουλίου των Αράβων Πρεσβευτών στην Ελλάδα, την οποία αποτελούν οι πρέσβεις της Παλαιστίνης, της Τυνησίας και του Μαρόκου, είχε συνάντηση με τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών, κ. Γιώργο Παπανδρέου, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να πράξει ό,τι είναι δυνατόν στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΟΗΕ προκειμένου «να τερματιστούν οι σφαγές των αθώων Παλαιστινίων, να τιμωρηθούν από διεθνή επιτροπή οι Ισραηλινοί εγκληματίες που τις προκάλεσαν και να υποχρεωθεί το Ισραήλ να σεβαστεί τις αποφάσεις του ΟΗΕ για αποχώρηση από τα αραβικά εδάφη».

Λεπτομέρειες της συνάντησης δεν είχαν γίνει γνωστές, μέχρι χτες το απόγευμα. Το υπουργείο Εξωτερικών είχε προβεί, τη Δευτέρα, σε μια ολιγόλογη ανακοίνωση με την οποία εξέφραζε «τη βαθιά ανησυχία του για τα βίαια επεισόδια» και «την οδύνη του για την απώλεια τόσων ανθρώπων», ενώ καλούσε και τις δύο πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ