Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΔΝ
Επείγον κάλεσμα για δράση

Ανακοίνωση καταδίκης των δολοφονιών από πλευράς του ισραηλινού στρατού άοπλων Παλαιστινίων διαδηλωτών εξέδωσε από την έδρα της στη Βουδαπέστη η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας, που καλεί όλα τα μέλη της και τις φιλικές σ' αυτήν οργανώσεις να κινητοποιηθούν, επιδεικνύοντας την αλληλεγγύη τους στο σκοπό του παλαιστινιακού λαού. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης είναι το ακόλουθο:

«Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας (Π.Ο.Δ.Ν.) καταδικάζει με τον μεγαλύτερο αποτροπιασμό τις πρόσφατες σφαγές της κυβέρνησης Μπαράκ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, που έγιναν ενάντια σε ειρηνικούς και άοπλους διαδηλωτές, οι οποίοι αντιδρούσαν στην προκλητική επίσκεψη του ηγέτη του κόμματος Λικούντ, Σαρόν, στο Τέμενος αλ-Αξά, την περασμένη Παρασκευή, 29 Σεπτέμβρη.

Η κλιμάκωση της ισραηλινής βαρβαρότητας ενάντια στους Παλαιστινίους, που μάχονται επί δεκαετίες για το δίκαιο σκοπό τους, είναι μια νέα ματωμένη προβοκάτσια, αυτή τη φορά ακόμη και με ρουκέτες και βαριά όπλα να χρησιμοποιούνται και με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και πάνω από 1.000 τραυματίες. Συνιστά ανάμεσα σε όλα τα άλλα και μια βάρβαρη προσβολή στο θρησκευτικό αίσθημα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οχι μόνο η ισραηλινή κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις 242, 338, 181 και 194 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά επεκτείνει όλα αυτά τα χρόνια τους εποικισμούς μέσα στην Παλαιστίνη, «μπλοκάροντας» τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την σαφή και κυνική πρόθεση να μη σεβαστεί το διεθνή νόμο και τις διεθνείς αρχές. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ευθύνες των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για την ανεπίλυτη σύγκρουση είναι πολύ μεγάλες.

Η ΠΟΔΝ δηλώνει την πλήρη υποστήριξή της στις θέσεις των Παλαιστινίων για την πλήρη απόσυρση των Ισραηλινών στρατευμάτων από τις κατεχόμενες, από το 1967, περιοχές, την ίδρυση του ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσάς του, την επιστροφή όλων των προσφύγων και την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων.

Η ισραηλινή καταπίεση δε σταμάτησε ούτε στιγμή όλα αυτά τα χρόνια, αλλά αντιστοίχως και ο αγώνας της παλαιστινιακής νεολαίας και του λαού δε σταμάτησε. Αυτός ο αγώνας έχει την πλήρη υποστήριξή μας, ως την τελική νίκη.

Καλούμε την Διεθνή Κοινότητα και όλες τις οργανώσεις - μέλη της ΠΟΔΝ και τις φίλα προσκείμενες σ' αυτήν οργανώσεις να εκφράσουν τη σθεναρή και κατηγορηματική διαμαρτυρία τους, ενάντια στη βάρβαρη καταπίεση των Παλαιστινίων από το Ισραήλ, να ξεκινήσουν και να συμμετάσχουν σε κινήσεις διαμαρτυρίας σε ολόκληρο τον κόσμο, δηλώνοντας ταυτόχρονα την αλληλεγγύη τους με τον λαό της Παλαιστίνης.

Την ίδια ώρα και μετά την απόσυρση του Ισραήλ από το Νότιο Λίβανο, ζητούμε την άνευ όρων απόσυρσή του από τα Υψώματα του Γκολάν στη Συρία.

Η αντίσταση της νεολαίας και του λαού της Παλαιστίνης θα μεγαλώσει και θα επιτύχει. Η διεθνής αλληλεγγύη με το προοδευτικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα θα συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Βουδαπέστη, 2 Οκτωβρίου 2000

Το Συμβούλιο της ΠΟΔΝ»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για παύση των διαπραγματεύσεων προειδοποιούν οι Παλαιστίνιοι (2008-07-11 00:00:00.0)
Εκκληση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό (2001-12-20 00:00:00.0)
Καταδίκη στις εγκληματικές επιδρομές (2001-12-15 00:00:00.0)
Καταδίκη της ψυχρής δολοφονίας (2001-08-29 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στην παλαιστινιακή εξέγερση (2001-04-08 00:00:00.0)
Νεανική αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό (2000-11-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ