Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ολα έγιναν άψογα!

«Η διαδικασία της ψηφοφορίας για την τροποποίηση των άρθρων του Συντάγματος στις 27 Μαΐου έγινε κατά άψογο τρόπο, αδιάβλητο και απόλυτα διαφανή τρόπο», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του για το θέμα ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, ο οποίος ανέλαβε για λογαριασμό της κυβέρνησης να «καθαρίσει» την υπόθεση. Επιχειρώντας να υποστηρίξει τον παραπάνω ισχυρισμό του, ο Δ. Σιούφας αναφέρει ότι την παραμονή της ψηφοφορίας διανεμήθηκαν στους βουλευτές τρία ψηφοδέλτια με προτυπωμένο το ονοματεπώνυμό τους και στη διαδικασία της ψηφοφορίας ορίστηκαν ψηφοσυλλέκτες από όλα τα κόμματα, εκτός του ΠΑΣΟΚ που είχε αποχωρήσει από τη διαδικασία.

Ο πρόεδρος της Βουλής επικαλείται επιπλέον ότι η όλη διαδικασία έγινε με την παρουσία προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων και συνολικά 186 παρόντων βουλευτών, δεκάδων στελεχών του Κοινοβουλίου, στελεχών της εταιρείας που είχε αναλάβει την ηλεκτρονική καταμέτρηση και μεταδιδόταν σε απευθείας μετάδοση από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής. Κατά τον Δ. Σιούφα, «όλα τα ψηφοδέλτια ήταν ονομαστικά προτυπωμένα με καθορισμένη γραμμογράφηση που αποκλείει κάθε δυνατότητα έστω και απλής φωτοτύπησης». Καταλήγοντας, επικρίνει το ΠΑΣΟΚ για «προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων εκεί που δεν υπάρχουν».

Περισσότερο επιθετικά είναι τα «εμπλεκόμενα» στελέχη της ΝΔ, που σε κοινή τους δήλωση κάνουν λόγο για προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να «ευτελίσει και πάλι τη διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος και να τη συκοφαντήσει με τις εκτός ορίων φαντασιώσεις του». Τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος καταγγέλλουν το ΠΑΣΟΚ για «αθλιότητα» και ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή ή νόθευση οποιουδήποτε ψηφοδελτίου μετά το σκανάρισμά του και αναρωτιούνται πώς δε βρέθηκε έστω και ένας βουλευτής να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αφού τα ψηφοδέλτια δόθηκαν στη δημοσιότητα μισή ώρα μετά. Τη δήλωση υπογράφουν ο Λ. Ζαγορίτης, γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ, Γ. Τραγάκης γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, η αναπληρώτριά του Φ. Πατριανάκου και οι βουλευτές Κ. Αγοραστός και Ι. Μπουγάς.

Από τις Βρυξέλλες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι «πρόκειται για μια εξοργιστικά άθλια απόπειρα του ΠΑΣΟΚ να αμαυρώσει μια απολύτως διαφανή κοινοβουλευτική διαδικασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ