Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Πραγματοποιήθηκε χτες η δεύτερη προγραμματισμένη συνάντηση στον ΟΜΕΔ στα πλαίσια της διαδικασίας υπογραφής κλαδικής συλλογικής σύμβασης των εργαζομένων στις Τράπεζες. Ομως, ούτε σε αυτή τη συνάντηση προσήλθαν οι τραπεζίτες, με πρόσχημα ότι δεν υπάρχει εργοδοτική οργάνωση που να τους εκπροσωπεί και με πραγματικό στόχο το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων. Τις επόμενες μέρες αναμένεται η έκδοση της διαιτητικής απόφασης.

ΕΚΑΒ: Με συγκέντρωση στο Πεδίον του Aρεως, σήμερα στις 10 πμ, και πορεία στο υπουργείο Υγείας οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ - που από το πρωί θα βρίσκονται σε στάση εργασίας (9 πμ - 1 μμ) - διεκδικούν την ένταξή τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ), την επαναφορά με θεσμικό τρόπο της διαχείρισης των κρεβατιών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΑΒ καθώς και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των εκρηκτικών αναγκών.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: Σε 24ωρη απεργία, στις 3 Οκτώβρη, προχωρούν οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες. Με ψήφους της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ προβάλλεται ως μοναδικό, ουσιαστικά, αίτημα η διεκδίκηση επιδόματος. Η ΔΑΣ Περιφερειών κατήγγειλε την πλειοψηφία σημειώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό στηρίζουν τη χρόνια επιδοματική πολιτική και πρότεινε την οργάνωση της πάλης με άμεση ενημέρωση των εργαζομένων, πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με το παλίσιο του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ