Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Εννέα συνδικαλιστικές οργανώσεις των πιλότων και των ιπτάμενων συνοδών αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε ό,τι αφορά την ιδιωτικοποίηση της «Αλιτάλια», μετά την επίσημη πρόταση που διατυπώθηκε από την εταιρεία για μείωση 25-30% των αποδοχών και αυστηρή περικοπή των αδειών και των ρεπό, ενώ ζήτησαν να ξεκινήσει νέα διαπραγμάτευση.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ν' απαχθεί ο Ιρανός Πρόεδρος και να προσαχθεί ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τις δηλώσεις του περί εξαφάνισης του Ισραήλ από το χάρτη, που ομοιάζουν με αυτές του Χίτλερ, πρότεινε χτες, μεταξύ σοβαρού και αστείου, το μέλος του ισραηλινού Υπουργικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ράφι Εϊτάν, πρώην επιχειρησιακός υπεύθυνος της Μοσάντ.

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Συγκλονισμένη είναι η Πολωνία από την υπόθεση που βγήκε στη δημοσιότητα σχετικά με έναν 45χρονο που συνελήφθη τη Δευτέρα με την κατηγορία ότι βίαζε κατ' επανάληψη την κόρη του για έξι χρόνια - η οποία μάλιστα γέννησε και δύο παιδιά τα οποία έδωσε για υιοθεσία.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Την έντονη αντίδραση της ηγεσίας του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου («ANC») προκάλεσε χτες στη Ν. Αφρική η δημοσίευση σκίτσου στους «Κυριακάτικους Τάιμς» του Γιοχάνεσμπουργκ που εικονίζει τον πρόεδρο του κόμματος, Τζέικομπ Ζούμα, σαν «βιαστή» της Δικαιοσύνης.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ ως τις 6 το πρωί επέβαλαν χτες ισλαμιστές αντάρτες που έχουν από τον περασμένο μήνα ανακτήσει τον έλεγχο της περιοχής. Το ίδιο 24ωρο, ο Σομαλός «πρόεδρος» Αμπντουλαχί Γιουσούφ διόρισε προσωρινά δήμαρχο της πρωτεύουσας Μογκαντίσου τον Ιμπραχίμ Σεΐχη Μουχιντίν.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.-- Την παραίτηση του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Σαμάκ Σουνταραβέτζ, ζήτησε το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, με την κατηγορία της παραβίασε το νόμο όταν έγινε παρουσιαστής μιας τηλεοπτικής εκπομπής μαγειρικής ενώ ήταν πρωθυπουργός. Το Κόμμα της Λαϊκής Εξουσίας, με το οποίο εκλέγεται ο Σ. Σουνταραβέτζ, δήλωσε ότι θα τον επανεκλέξει στη θέση του την Παρασκευή στο Κοινοβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ