Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ
«Λάβετε θέσεις!» για ακτοπλοΐα προς όφελος του λαού

Αγωνιστικό συναγερμό σε ναυτεργάτες, νησιώτες και όλους τους εργαζόμενους σημαίνουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Με το σύνθημα «Λάβετε θέση!», με οργάνωση της πάλης μέσα και έξω από τα πλοία, σε κάθε μονάδα πλοίου, με Επιτροπές Αγώνα, τους καλούν, με ανακοίνωση που εξέδωσαν χτες, να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, δίνοντας την κατάλληλη απάντηση στο εφοπλιστικό κεφάλαιο και τις δυνάμεις που το υπηρετούν. Να απαιτήσουν εκσυγχρονισμό, ανάπτυξη με κεντρικό σχεδιασμό και λαϊκό έλεγχο, με μελέτη και πρόγραμμα για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ κάνουν καθαρό ότι οι εξελίξεις στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και ο γενικός σχεδιασμός σε βάρος τους, όπως αυτός αποκαλύφθηκε από τον πρόεδρο της Ενωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας Απ. Βεντούρη, ο οποίος απαίτησε το εφοπλιστικό κεφάλαιο να αναδειχτεί σε «κράτος εν κράτει» στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Η «καμπάνα - υπογραμμίζουν - χτυπάει για όλους και για όλα. Η σιωπή είναι συνενοχή και στήριξη, έμμεση ή άμεση», στους εφοπλιστές, οι οποίοι με όχημα τον κανονισμό 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αποθρασυμένοι από την πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ, αξιώνουν «όλοι και όλα να υπηρετούν το κέρδος μιας χούφτας καπιταλιστών, συνθλίβοντας κατακτήσεις και δικαιώματα των ναυτεργατών και αυτής καθ' αυτής της χώρας μας».

Τα σωματεία καλούν ναυτεργάτες, νησιώτες, όλους τους εργαζόμενους, να αγωνιστούν για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες δημόσιο, κοινωνικό αγαθό, «μην το αφήνετε στα χέρια των εφοπλιστών, πειρατών, τυχοδιωκτών». Να απαιτήσουν ναυπήγηση σύγχρονων πλοίων, τυποποίηση πλοίων και μηχανών, για σύγχρονα, ασφαλή πλοία με φτηνό εισιτήριο σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες. Και ξεκαθαρίζουν: «Αυτή την πολιτική μόνο μια λαϊκή εξουσία με μια λαϊκή οικονομία μπορεί να την επιβάλει μέσα από την οργάνωση και το μαζικό πολύμορφο αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ