Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΔ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Προώθηση μέσω του ... «διαλόγου»!

Με ενδιάμεσο το διαβόητο «κοινωνικό διάλογο» το υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι θα προωθήσει την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) για τους ιδιωτικούς φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), με το οποίο αίρονται και οι τελευταίοι περιορισμοί στην επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Υγείας.

Στο σχέδιο του ΠΔ δεν υπάρχει ο περιορισμός ότι πρέπει να κατέχουν γιατροί το 51% των μετοχών των εταιρειών ΠΦΥ, στο σημείο στο οποίο επικέντρωσαν την αντίδρασή τους οι ηγεσίες των Ιατρικών Συλλόγων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά. Το ΠΔ βρίσκεται ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Μετά από συναντήσεις των προέδρων των τριών ιατρικών συλλόγων που προαναφέρθηκαν με τον υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, προχτές, και τον γενικό γραμματέα, Αριστείδη Καλογερόπουλο, χτες, εκδόθηκαν δύο ανακοινώσεις, στις οποίες αναφέρεται ότι έχουν δοθεί οδηγίες ώστε «όταν το ΠΔ επιστραφεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας να μην προωθηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

«Θα ακολουθήσει διάλογος με τους εκπροσώπους του ιατρικού και του οδοντιατρικού κόσμου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, για τον «καθορισμό των όρων ίδρυσης και λειτουργίας των φορέων ΠΦΥ, με πρώτιστο κριτήριο την προστασία της Δημόσιας Υγείας ως κοινωνικού αγαθού». Πρόκειται δηλαδή για αποθέωση της υποκρισίας καθώς η ίδια η επιχειρηματική δράση είναι ασύμβατη με το κοινωνικό αγαθό της υγείας, ενώ οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης έρχονται να τη διευρύνουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ