Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΣΤΗ ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Κάλεσμα σε ξεσηκωμό για τα ΒΑΕ

Σε απεργία ο κλάδος στις 18 Σεπτέμβρη, αφού το σύνολο των εργαζομένων πετιέται εκτός λίστας

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ στην 24ωρη απεργία που κήρυξε για την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας και συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση την ίδια μέρα στις 11.30 π.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας, απευθύνει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία.

Αυτήν την ώρα, τονίζει σε ανακοίνωσή της, έχουμε καθήκον να μπούμε όλοι στη μάχη και να εμποδίσουμε τη σφαγή των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων που οργανώνει η κυβέρνηση, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο πόρισμα της διορισμένης επιτροπής. Ετοιμάζονται να πετάξουν έξω από τα ΒΑΕ το σύνολο των εργαζομένων στις χημικές βιομηχανίες, ανοίγοντας το δρόμο για τη συνολική κατάργηση αυτής της κατάκτησης. Κατηγοριοποιούν κλάδους, επαγγέλματα, χώρους δουλειάς, διαμορφώνοντας το έδαφος για την κατάργηση του δικαιώματος στη συνταξιοδότηση κατά πέντε χρόνια νωρίτερα και επιχειρούν να διασπάσουν τους εργαζόμενους με τη διεστραμμένη λογική που λέει: Να μην ανησυχούν οι παλιοί γιατί τώρα θα εξαιρεθούν από τα ΒΑΕ οι νεοασφαλιζόμενοι.

Η ταχτική αυτή, τονίζεται στην ανακοίνωση, πρέπει να χτυπηθεί αμείλικτα. Η καμπάνα χτυπάει για όλους. Το πρόβλημα αφορά το σύνολο των εργατικών οικογενειών. Αφού επισημαίνει πως η κατάργηση των ΒΑΕ έχει μπει ως στόχος από την ΕΕ από το 1990, όπου η ΝΔ από τότε προσπάθησε να υλοποιήσει και το ΠΑΣΟΚ συνέχισε την προσπάθεια με το πόρισμα της Επιτροπής Σπράου το 1997, και καταγράφεται στην εισηγητική έκθεση Ρέππα το 2002, υπογραμμίζει και τις μεγάλες ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που συμμετείχε στην επιτροπή που διόρισε η κυβέρνηση και την «κοπάνησε», όταν ήδη είχε συμβάλει στο να γίνει η ζημιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ