Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
Καμιά υποχώρηση στην αναμέτρηση για την απόλυση

«Δεν πρόκειται να μείνουμε άπραγοι σε τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές, που μας θέλουν χωρίς γνώμη, με σκυμμένο το κεφάλι, προσκυνημένους. Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Θα μας βρίσκουν κάθε μέρα μπροστά τους». Το παραπάνω μήνυμα στέλνει η ταξική Ομοσπονδία Φαρμάκου στη διεύθυνση της επιχείρησης φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων PIERRE FABRE, η οποία, τη Δεύτερα 8 Σεπτέμβρη, προχώρησε στην άδικη και καταχρηστική απόλυση του Γιάννη Τασιούλα, που εργαζόταν για πάνω από τρία χρόνια ως ιατρικός επισκέπτης, δήθεν για «οικονομοτεχνικούς» λόγους.

Η Ομοσπονδία καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να αντισταθούν, να συμπαρασταθούν και να συμπαραταχθούν, ενισχύοντας τις προσπάθειες που έχουν ήδη ξεκινήσει για την ανάκληση της απόλυσης. Οπως καταγγέλλει, ο εργαζόμενος απολύθηκε επειδή «πρωτοστατούσε στις απεργίες, μιλούσε και είχε γνώμη για τη ζωή του και για τα δικαιώματά του, όταν αυτά παραβιάζονταν για τον ίδιο και τους συναδέλφους του».

Από την πρώτη μέρα της απόλυσης, η Ομοσπονδία επικοινώνησε με την εταιρεία, κάνοντας καθαρό ότι θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στη δουλειά με κάθε δυνατό μέσο. Την Τρίτη 9 Σεπτέμβρη, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας και του κλαδικού Συνδικάτου της Αθήνας έκανε μαζική παράσταση στην εταιρεία, ενώ την Πέμπτη οι ταξικές δυνάμεις απέκλεισαν την επιχείρηση με την υπόσχεση ότι θα επανέλθουν, μέχρι την ανάκληση της απόλυσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ