Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΣΕ ΟΕΝΓΕ - ΕΙΝΑΠ
Δούρειος Ιππος για να περάσει η διευθέτηση

Αποφάσεις που κινούνται αντίθετα προς τα συμφέροντα των νοσοκομειακών γιατρών, αφού αφήνουν στο απυρόβλητο τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και τα Προεδρικά Διατάγματα για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, και επί της ουσίας λειτουργούν σαν Δούρειος Ιππος για να περάσουν αποφάσεις που καρατομούν τα δικαιώματα των γιατρών, πήραν οι πλειοψηφίες της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) σε προχθεσινές συνεδριάσεις τους.

Στα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών τέθηκε το ζήτημα των κινητοποιήσεων - στο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ στις αρχές του καλοκαιριού είχε αποφασιστεί από την πλειοψηφία να γίνουν το πενθήμερο 15 με 19 Σεπτέμβρη - και του πλαισίου.

Στην ΟΕΝΓΕ πάρθηκε κατά πλειοψηφία η απόφαση για τη στήριξη των αποφάσεων για κινητοποιήσεις που θα πάρουν οι κατά τόπους Ενώσεις. Στη συνεδρίαση εκδηλώθηκαν παραταξιακές αντιθέσεις ανάμεσα στην πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ, ΔΗΚΝΙ) και τη Διαπραγματευτική Ομάδα που προέκυψε από το συνέδριο της ΟΕΝΓΕ, ενώ στην πράξη και οι δυο ομάδες βαδίζουν με κανόνες κοινωνικού εταιρισμού, και για την εφαρμογή των Οδηγιών. Μερικοί μάλιστα συνδικαλιστές απ' το χώρο του ΣΥΝ - ιδιαίτερα από την επαρχία - κινούνται απροκάλυπτα και μέσω της δικαστικής οδού για την εφαρμογή των Οδηγιών.

Η πρόταση της Πανεπιστημονικής για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας και για πλαίσιο που λέει ξεκάθαρο ΟΧΙ στη διευθέτηση, απορρίφθηκε από ΠΑΣΚΕ και ΔΗΚΝΙ. Αντίστοιχα, απορρίπτοντας την πρόταση της Πανεπιστημονικής για συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΕΙΝΑΠ πήρε απόφαση για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ