Σάββατο 7 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στο Ελληνικό

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση διοργανώνει φιέστα στο νέο αεροδρόμιο Σπάτων, τη λειτουργία του οποίου έχει εκχωρήσει στους Γερμανούς της «Χόχτιφ»

Με την προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ομοσπονδίας τους (ΟΣΥΠΑ) και πορεία με αυτοκινητοπομπή στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, απαντούν οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), στην κυβερνητική φιέστα δοκιμαστικής λειτουργίας του αεροδρομίου Σπάτων (σήμερα στις 10.30 π.μ. στις εγκαταστάσεις του νέου αεροδρομίου).

Το γενικό συμβούλιο της ΟΣΥΠΑ έχει κηρύξει για σήμερα και 4ωρη στάση εργασίας (12 - 4 μ.μ.), ενώ η διοίκηση της ΥΠΑ κατά την προσφιλή της τακτική προσέφυγε πάλι στα δικαστήρια (για τρίτη φορά σε διάστημα λιγότερο από ένα μήνα), ζητώντας να κηρυχτεί και αυτή η απεργιακή κινητοποίηση παράνομη και καταχρηστική. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σήμερα το πρωί. Πάντως, ανεξάρτητα από τη σημερινή απόφαση, εγείρεται πλέον σοβαρότατο θέμα, καθώς δεν υπάρχει απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην ΥΠΑ, που να μην κηρύσσεται παράνομη και καταχρηστική, ανεξάρτητα από τα αιτήματα που προβάλλονται!

Με τη σημερινή τους κινητοποίηση, οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις εξελίξεις που προδιαγράφουν η επικείμενη διάλυση της υπηρεσίας και το κλείσιμο του αεροδρομίου του Ελληνικού (στις 28 Φλεβάρη 2000), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τύχες περίπου 1.000 υπαλλήλων που εργάζονται σ' αυτό. Η ΟΣΥΠΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση για απροκάλυπτες ενέργειες υπέρ των γερμανικών συμφερόντων, αφού έχει εκχωρήσει τη λειτουργία και τον πλήρη έλεγχο του αεροδρομίου Σπάτων στη γερμανική κατασκευάστρια εταιρία «Χόχτιφ».

Η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση ΥΠΑ (ΕΣΚ), με ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει ότι η σημερινή έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας του γερμανικού αεροδρομίου Σπάτων, είναι ένα ακόμα βήμα για τη διάλυση της υπηρεσίας και την καταδίκη των εργαζομένων. Για το λόγο αυτό, καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στη σημερινή συγκέντρωση και πορεία, ώστε με τη δυναμική τους παρουσία να στείλουν μήνυμα ότι είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν με κάθε τρόπο και μέσο τον ενιαίο και δημόσιο χαρακτήρα της ΥΠΑ με όλα τα αεροδρόμια κρατικά, αλλά και το δικό τους εργασιακό μέλλον.

Με ανακοίνωσή της, η ΚΟΒ ΥΠΑ του ΚΚΕ, αναφορικά με τη σημερινή πανηγυρική φιέστα, καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη σε μια νέα εκδήλωση απύθμενης προκλητικότητας στον αεροπορικό τομέα, μετατρέποντας το έγκλημα σε γιορτή. Οι κάθε λογής ευρωλάτρες και ευρωυποταγμένοι, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, γιορτάζουν αγκαλιά με τους Γερμανούς επικυρίαρχους την έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας ενός τεράστιου και μη απαραίτητου έργου, που θα χρυσοπληρωθεί από τον ελληνικό λαό, όσο κι αν λένε ότι γίνεται με «αυτοχρηματοδότηση». Το αεροδρόμιο αυτό γίνεται με εντολή και απαίτηση της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου, που ετοιμάζεται να το απομυζήσει, αρχίζοντας από τις εκατοντάδες δισεκατομμυρίων που θα στοιχίσει και θα επιβαρύνει τις πλάτες των Ελλήνων εργαζομένων. Πέρα απ' αυτό, με την έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου, θα μπει ταφόπλακα στον ενιαίο και δημόσιο χαρακτήρα της ΥΠΑ, ενώ προμηνύονται και εξαιρετικά δυσάρεστες περιπέτειες για τους 2.500 εργαζόμενους στην υπηρεσία και ειδικά για όσους εργάζονται σήμερα στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.

«Οι εργαζόμενοι έχουν ακόμα καιρό να αντισταθούν σε ό,τι απεργάζονται εναντίον τους η κυβέρνηση και οι ταγοί της και με μαζικό, συντονισμένο και επίμονο αγώνα να αξιώσουν ΥΠΑ ενιαία και δημόσια, αποκλειστικά αρμόδια και υπεύθυνη για την ίδρυση, οργάνωση, λειτουργία και εκμετάλλευση όλων των πολιτικών αεροδρομίων της χώρας, καθώς επίσης να ζητήσουν την άμεση υπαγωγή του αεροδρομίου Σπάτων στην ΥΠΑ και τη μετατροπή του σε Κρατικό Αερολιμένα Αθήνας», τονίζεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ως εξής: «Το ΚΚΕ θα στηρίξει όλους τους αγώνες σ' αυτή την κατεύθυνση και θα συμπαρασταθεί σε όλες τις προσπάθειες απόκρουσης και ανατροπής της αντιλαϊκής λαίλαπας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ