Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Αύριο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλία
  • Στις 11 το πρωί έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας
  • Την Παρασκευή 10 του Οκτώβρη αγροτική συγκέντρωση και στην Αρτα

Με αγωνιστική συγκέντρωση που πραγματοποιούν αύριο, στις 11 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας, οι μικρομεσαίοι αγρότες της Θεσσαλίας δίνουν, μια πρώτη δυναμική απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που συρρικνώνει το εισόδημά τους και τους σπρώχνει, μια ώρα αρχύτερα, στον Καιάδα του ξεκληρίσματος. Τη σημερινή κινητοποίηση οργανώνουν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των Θεσσαλικών Νομών, που δραστηριοποιούνται στην ΠΑΣΥ, ως άμεση αγωνιστική αντίδραση στη φετινή μεγάλη πτώση των τιμών παραγωγού στα αγροτικά προϊόντα - και ιδιαίτερα στο καλαμπόκι, στα σιτηρά και στο βαμβάκι - η οποία, σε συνδυασμό με τις περικοπές στην ενιαία ενίσχυση και την αλματώδη άνοδο του κόστους παραγωγής, έχει γονατίσει τα αγροτικά νοικοκυριά.

Μαζί με τους παραγωγούς των παραπάνω προϊόντων που κινδυνεύουν, φέτος, να μείνουν χωρίς εισόδημα, στην κινητοποίηση θα βρεθούν και οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι της περιοχής, οι οποίοι βρίσκονται «μια ανάσα από τον γκρεμό», καθώς οι τιμές στο γάλα και στο κρέας παραμένουν σε εξευτελιστικά επίπεδα, ενώ οι τιμές των ζωοτροφών και των άλλων αγροτικών μέσων και εφοδίων έχουν πάρει την ανηφόρα.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας απαιτούν ικανοποιητικές κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα αγροτικά και ζωοκομικά προϊόντα, άμεσα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, τιμαριθμική αναπροσαρμογή της ενιαίας ενίσχυσης, ουσιαστική ρύθμιση των αγροτικών χρεών και άμεσο σταμάτημα των πλειστηριασμών από την ΑΤΕ.

Στην Αρτα

Αγροτική κινητοποίηση πραγματοποιείται την Παρασκευή 10 του Οκτώβρη στις 11 το πρωί στη γέφυρα της Αρτας με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Αιχμή διεκδίκησης είναι η καταγραφή των ζημιών και καταβολή των αποζημιώσεων στο 100% των καλλιεργειών εσπεριδοειδών και ελιάς που επλήγησαν από τον παγετό του περασμένου Φλεβάρη.

Οι παραγωγοί μέσα από αυτήν την κινητοποίηση δίνουν αγωνιστική απάντηση στον εμπαιγμό και την κοροϊδία που υφίστανται από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου, καταγραφής και αποζημίωσης. Παρόλο που η σοδειά τους υπέστη έως και 95% ακαρπία, η καταγραφή των ζημιών 7 μήνες δεν έχει προχωρήσει και επιχειρείται να δοθούν με χρονοβόρες διαδικασίες κάποια ψίχουλα μέσα από τα ΠΣΕΑ και όχι από τον ΕΛΓΑ, ο οποίος ακόμη ψάχνει τα αίτια της καταστροφής των παραγωγών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ