Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΙΛΟΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ»
Εμμονή στους διασπαστικούς ... διαλόγους

Associated Press

Την ερχόμενη βδομάδα θα παρουσιάσει η κυβέρνηση το τελικό σχέδιο με τις λεπτομέρειες για τις απολύσεις των εργαζομένων στον όμιλο της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) και το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή. Μετά τη συνάντηση που είχε χτες ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Κ. Χατζηδάκης με τους εκπροσώπους του Επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων στην «Ολυμπιακή Αεροπλοΐα», δεν έκρυψε πως η κυβέρνηση επείγεται να ξεμπερδεύει με τα εργασιακά, καθώς στο τέλος του μήνα λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκ μέρους των «επενδυτών». Και οι «επενδυτές», όπως ξεκαθάρισε ωμά ο υπουργός, «πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς ποιο είναι το τοπίο»!

Παράλληλα, η κυβέρνηση επικεντρώνει όλες της τις προσπάθειες στη διάσπαση των εργαζομένων, με σκοπό να «περάσει» με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις το καταστροφικό σχέδιο για τον όμιλο και τους εργαζόμενους, που προωθεί σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται και οι ξεχωριστές συναντήσεις που είχε ο υπουργός με τους εκπροσώπους των πιλότων, των ιπτάμενων συνοδών - φροντιστών. Χτες συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων της «Ολυμπιακής Αεροπλοΐας». Με τις συναντήσεις αυτές, η κυβέρνηση αποσκοπεί στην εξαγορά συνειδήσεων των εργαζομένων, τάζοντας συντάξεις, αποζημιώσεις και επιδόματα όταν απολυθούν. Πάντως, από αυτό το κυβερνητικό σχέδιο, απουσιάζει κάθε αναφορά στους 4.000 συμβασιούχους στον όμιλο, οι περισσότεροι από τους οποίους εργάζονται πάνω από 15 χρόνια στην εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά του «προσχηματικού διαλόγου» με την κυβέρνηση έχει ταχθεί κατά πλειοψηφία - με πρόταση της ΠΑΣΚΕ - το ΔΣ της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ). Ωστόσο, τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξετάσουν τη στάση τους, εάν η κυβέρνηση δώσει το πλήρες σχέδιο που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα στελέχη της ΔΑΚΕ τάχτηκαν υπέρ του διαλόγου με την κυβέρνηση. «Οχι» στο διάλογο έχουν αποφασίσει, με μαζικές γενικές τους συνελεύσεις, και οι τεχνικοί αεροπλάνων.

Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΟΑ, που έχουν διαμηνύσει και στον ίδιο τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών ότι θα σταθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο σχέδιο κυβέρνησης και ΕΕ, απορρίπτουν ξεκάθαρα κάθε συμμετοχή σε κάθε είδους διάλογο με την κυβέρνηση και επιμένουν σταθερά στη θέση για κλιμάκωση και ένταση των κινητοποιήσεων, ακόμα και με την κήρυξη απεργιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ